Încep lucrările și pe ultimul lot de pe Autostrada Bacău – Paşcani

Autorizaţia de construire pentru ultimul lot al Autostrăzii Bacău - Paşcani a fost emisă joi, iar ordinul pentru începerea lucrărilor va fi dat în data de 2 mai, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.Bacău - Paşcani

Potrivit acestuia, Lotul 3 Mirceşti – Paşcani al Autostrăzii Bacău – Paşcani, parte din Autostrada Moldovei A7, are o valoare contractuală de 1,76 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR.

Constructorul român, Asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28,09 km ai acestui tronson.

„Prin Autorizaţia de Construire emisă astăzi se asigură front de lucru pe 250 de km constructorului român care şi-a adjudecat toate secţiunile din A7 de la Buzău la Paşcani, 10 dintre cele 13 loturi ale A7, finanţate prin PNRR”, a precizat Sorin Grindeanu.

Pentru Lotul Mirceşti – Paşcani, contractul mai prevede și realizarea a trei noduri rutiere, şapte poduri, două pasaje şi 32 de podeţe.

Secţiunea de autostradă Bacău – Paşcani are o lungime de 77 de km, o valoare de 4,68 miliarde de lei (fără TVA) şi este formată din 3 loturi: Lotul 1 Săuceşti – Trifeşti (30,3 km), Lotul 2 Trifeşti – Gherăeşti/Mirceşti (18,9 km) și Lotul 3 Mirceşti – Paşcani (28,09 km).

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul autostrăzii Bacău – Paşcani se vor construi: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere; 4 parcări securizate dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilităţi etc. şi au fost prevăzute spaţii disponibile pentru concesionare în vederea realizării dotărilor comerciale precum magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel etc.; 4 parcări de scurtă durată; un centru de întreţinere şi coordonare; 50 de spaţii de încărcare pentru autoturisme electrice; 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecţie.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 14,53% în luna martie 2023

ACAROM: Producția de autoturisme a scăzut în luna martie cu 2,8%, la 55.428 unități

 

 

Adaugati comentariu