Un nou contract pentru finanţarea drumurilor judeţene

Cel de-al cincilea contract de finanţare cu fonduri europene a îmbunătăţirii infrastructurii rutiere de importanţă regională a fost semnat pentru judeţul Dolj.
Mihăilești

Proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, şi vizează modernizarea DJ 552, Craiova-Mofleni-Bucovăţ-Terpeziţa-Sălcuţa-Vîrtop-Caraula-Cetate.

Astfel, conform prevederilor din contract, vor fi modernizaţi 67,571 km de drumuri judeţene conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) şi se vor construi 21,23 km de pistepentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi elemente suplimentare destinate creşterii siguranţei rutiere.

În opinia autorităţilor acesta este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care
au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti.

Valoarea totală a investiţiei este de 169.355.115,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 165,4 milioane de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

De la începutul anului, autorităţile locale au semnat deja patru contracte de finanţare din fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, cu o valoare de 571,1 milioane de euro, pentru un total
de 230 de km. Două contracte au fost semneate pentru jud. Arad şi câte unul pentru Mehedinţi şi Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugati comentariu