Noul sistem de operare al Apple poate bloca accesul la telefoane al şoferilor care conduc

Noile telefoane Apple dotate cu sistemul de operare iOS 11 vor avea incorporată funcţia "Do Not Disturb While Driving", care va elimina nevoia periculoasă a utilizatorilor de a citi mesajele primite pe telefonul mobil şi de a accesa meniul acestuia în timp ce se află la volan.
apple-iphone

În momentul activării conexiunii dintre telefon şi maşină, fie prin Bluetooth sau prin cablu, ori dacă autovehiculul se află în mişcare, telefonul va amâna notificările cu privire la diverse noutăţi, precum mesajele text primite sau ştiri.

În cazul recepţionării unui SMS în timp ce posesorul telefonului conduce, dispozitivul va putea trimite înapoi un mesaj automat prin care expeditorul este anunţat că utilizatorul se află la volan şi nu este disponibil momentan.

De asemenea, ecranul iPhone va putea fi blocat pentru a-i împiedica pe conducătorii auto să utilizeze aplicaţiile telefonului în timp ce conduc. Pasagerii care călătoresc în maşină au posibilitatea de a dezactiva această funcţie, dar nu și pe aceea a telefonului Apple al șoferului.

Utilizatorii care se află la volan vor putea accesa Apple Maps, aplicaţia de navigaţie a Apple, însă nu vor putea tasta destinaţiile. Pot în schimb să dicteze destinația și să o confirme pentru a putea fi selectată de telefon și transmisă sistemului media al mașinii. De asemenea, ei vor putea utiliza Apple CarPlay, în cazul maşinilor echipate cu această interfaţă concepută special pentru ca utilizatorii să audă şi să răspundă mesajelor text folosind comenzi verbale şi să acceseze astfel şi alte funcţii ale telefonului.

 

 

Adaugati comentariu