UE va finanţa cu 7,5 mil. euro construcţia unui nou pod peste Dâmboviţa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a depus cerea de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Pod peste râul Dâmboviţa pe DN73, km 78+519", urmând să obţină de la Uniunea Europeană aproximativ 7,5 milioane de euro.
Dâmboviţa

Fondurile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere – proiecte noi de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Investiţia presupune construcţia unui pod cu lungime totală de 170 m ce traversează râul Dâmboviţa, realizarea unei variante de drum nou cu lungimea de 580 m si o subtraversare (podeţ).

Obiectivul general al proiectului, este de a creşte mobilitatea pe drumul ce leagă municipiul Piteşti de municipiul Braşov, prin asigurarea unui standard rutier adecvat.

Valoarea totală a proiectului este de 49,3 mil. lei ( mil. euro), din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 35,3 milioane de lei (aproximativ 7,5 mil euro), 15% contribuţia naţională – 6,2 milioane de lei (1,3 mil. euro), restul de 7,7 milioane de lei (1,6 mil. euro) reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

 

CITEŞTE ŞI:

Preşedintele ASF, Leonardo Badea, a plecat la BNR

Mai mulţi bani europeni pentru Podul peste Tisa

UNTRR: Modificarea Legii RCA scumpeşte poliţele pentru toţi deţinătorii de vehicule

 

 

Adaugati comentariu