Preşedintele ASF, Leonardo Badea, a plecat la BNR

Leonardo Badea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) începând cu data de 11 octombrie 2019, pentru a ocupa poziţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.
leonardo badea

Atribuţiile acestuia vor fi preluate de Doina Dascălu (foto), în prezent prim-vicepreşedinte al ASF.

Anterior, aceasta a fost consilier de stat în Aparatul de lucru al Prim-Ministrului (2017-2018), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica SA (2018), vicepreşedinte al Curţii de Conturi (2008-2017), secretar de stat în Ministerul Finanţelor (2005-2008), consilier parlamentar la Camera Deputaţilor pentru Comisia de politică economică, reformă şi privatizare (2001-2005).

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, respectiv articolul 13, alin. 2, în cazul imposibilităţii temporare de exercitare a prerogativelor preşedintelui, reprezentarea ASF revine prim-vicepreşedintelui. În prezent această funcţie este deţinută de Doina Dascălu.

Noul Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament la începutul lunii iulie.

Pentru funcţia de viceguvernator, Leonardo Badea a fost susţinut de PSD.

Înainte de preluarea conducerii ASF, acesta a fost deputat de Dâmboviţa, fiind ales preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

 

CITEŞTE ŞI:

Mai mulţi bani europeni pentru Podul peste Tisa

UNTRR: Modificarea Legii RCA scumpeşte poliţele pentru toţi deţinătorii de vehicule

Râmnicu Vâlcea, al 5-lea municipiu în programul Infrastructura de Alimentare Verde

 

 

Adaugati comentariu