Râmnicu Vâlcea, al 5-lea municipiu în programul Infrastructura de Alimentare Verde

Râmnicu Vâlcea intră în programul Infrastructura de Alimentare Verde în municipii, alăturându-se celor patru primării Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu-Jiu - care vor instala, cu finanţare de la stat, staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Infrastructura de Alimentare Verde

În programul de instalare a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipii reşedinţe de judeţ, au fost depuse, până în prezent, 25 de cereri de finantare.

Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ se derulează până la data de 13 decembrie 2019.

Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Finanţarea în Programul Infrastructura de Alimentare verde în municipii se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

 

CITEŞTE ŞI:

Aproape 900 de service-uri auto, controlate de RAR. Ce au găsit inspectorii

Peste 7.000 de reclamaţii pentru asigurătorii RCA în primele 6 luni

Premium Lubricants aduce distracția și câștigurile la SAB 2019

 

 

Adaugati comentariu