Uber a fost dat în judecată pentru taxarea excesivă a persoanelor cu dizabilități

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a dat în judecată compania de ride-sharing Uber Technologies Inc, acuzându-l de taxarea excesivă a persoanelor cu dizabilități și a cerut unei instanțe federale să ordone companiei să respecte o lege federală care le protejează față de discriminare, relatează Reuters.Uber

Chemarea în judecată, depusă de Departamentului de Justiție al SUA la Tribunalul Districtual din San Francisco, vizează o practică a Uber, din aprilie 2016, de a percepe pasagerilor taxe pentru „timpul de așteptare”, o regulă lansată la început în câteva orașe, iar apoi extinsă la nivel național.

Departamentului de Justiție susține că această practică încalcă Legea persoanelor cu dizabilități, considerând că nevăzătorii sau cei care folosesc scaune cu rotile au nevoie de mai mult de două minute pentru a intra într-o mașină Uber.

„Persoanele cu dizabilități merită acces egal la toate domeniile vieții comunitare, inclusiv la serviciile de transport private oferite de companii precum Uber. Acest proces urmărește să aducă Uber în conformitate cu prevederile ”Americans with Disabilities Act”, în timp ce transmite un mesaj puternic că Uber nu poate penaliza pasagerii cu dizabilități pur și simplu pentru că au nevoie de mai mult timp pentru a intra într-o mașină”, a declarat procurorul general adjunct Kristen Clarke.

Departamentul solicită instanței să ordone Uber să-și modifice politica privind tarifele pentru timpul de așteptare și să plătească daune bănești celor supuși taxelor ilegale.

 

CITEȘTE ȘI:

Sistemul RO e-Factura este deplin operaţional pentru relaţia între companii şi autorităţi

Ungaria va limita, de luni, prețurile la benzină și motorină, pe fondul scumpirii anuale a carburanților cu 50%

Adaugati comentariu