Finanțare UE pentru Studiul de Fezabilitate destinat Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, fondurile europene urmând a fi acordate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
Buzău

”Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Bacău și Piatra Neamț, acesta asigurând baza necesară cererii de transport în creștere și un grad ridicat de siguranță a traficului rutier. Necesitatea, oportunitatea și viabilitatea realizării sectorului de drum cuprins între Bacău și Piatra Neamț a fost identificată și cuantificată la nivel general prin MPGT”, a precizat CNAIR.

Valoarea totală a proiectului destinat Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț este de 10,9 milioane de lei, valoarea cofinanțării primite de la Uniunea Europeană fiind de 7,9 milioane de lei.

Potrivit CNAIR, perioada de implementare a Proiectului este de 24 luni, respectiv între data de 09.03.2020 și 28.02.2022, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a ctivităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru Studiul de Fezabilitate destinat Drumului Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)

Aeroportul Băneasa se va redeschide la primăvară, fiind destinat zborurilor business și charter

 

Adaugati comentariu