Advertisement
Craiova - Pitești
Home Infrastructură Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis circulației în acest an

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis circulației în acest an

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx 12) va fi deschis circulației în acest an, iar la finalul lui 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai șoselei de mare viteză, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după o vizită pe șantier.

”Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român (SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, n. red.) este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, și lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic se apropie de 50%. ”Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024. Pe cele două tronsoane lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Acesta a mai arătat că pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, constructorul turc, Ozaltin, a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construcției celor 17,7 km între Craiova și Robănești. Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor.

”Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești. Din păcate, nu pot să am cuvinte de apreciere pentru lucrările de pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN 56 – DN 55- DN 6). Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023! Atrag atenția constructorului (Rizzani De Eccher, n. red.) că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede. În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”, a conchis ministrul Transporturilor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

UNSAR: Un biciclist îşi pierde viaţa la fiecare 2 zile pe şoselele din România

Modernizarea liniilor de tramvai începe în primăvară. Unde se va extinde rețeaua

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...