Trei oferte pentru finalizarea construcției VO Tecuci

Trei asocieri au depus oferte pentru finalizarea construcției Variantei de Ocolire Tecuci, valoarea contractului fiind de 49 de milioane de lei.
Baia Mare

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la termenul limită de depunere a ofertelor, trei asociații și-au manifestat interesul pentru finalizarea construcției Variantei de Ocolire Tecuci.

Ofertele au fost depuse de Asocierea Citadina 98 – Lemacons – Drum Asfalt; Asocierea Mavgo Holding – Aqua Park – BDU Maxi Construct – Hydrodtroy; Asocierea Tancrad – Cricons.

Valoarea estimată a contractului este de 49.801.015,85 lei fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor pentru Construcția Variantei de Ocolire Tecuci – rest de executat, având un stadiu fizic al lucrărilor în momentul rezilierii de aproximativ 58%.

Potrivit contractului, perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar cea de garanție,de 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Varianta Ocolitoare a Tecuciului trebuie să aibă o lungime de numai 6,945 de km, două pasaje, opt podeţe şi trei intersecţii.

Șoseaua va prelua traficul de tranzit între DN 24 şi DN 25 şi va scoate circulația vehiculelor grele din oraș.

Lucrările au început în 2012, antreprenor fiind compania portugheză Sociedade de Construcoes Soares Da Costa, care le-a subcontractat ulterior firmei gălăţene Atlas SA. Construcția a fost abandonată în 2013, apoi a fost reluată în 2015, cu un nou constructor, Asocierea Eurocogen filiala Aninoasa – Aleandri – Pasquale ALO.

Termenele de finalizare s-au epuizat pe rând: decembrie 2013, august 2016, iunie 2017, octombrie 2018 și iunie 2019. În cele din urmă, contractul a fost reziliat.

 

CITEȘTE ȘI:

Reclamațiile pe segmentul RCA, în creștere. Peste 17.000 de petiții în primele 6 luni

ARB: Revigorarea creditării s-a bazat pe avansul împrumuturilor pentru companii

10% din populația globală este infectată cu noul coronavirus. Estimare OMS

 

 

 

Adaugati comentariu