Advertisement

coronavirus
Home Administrare flote Juridic 10% din populația globală este infectată cu noul coronavirus. Estimare OMS

10% din populația globală este infectată cu noul coronavirus. Estimare OMS

Aproximativ una din 10 persoane din întreaga lume ar fi putut fi deja infectată cu noul coronavirus, a declarat luni un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, care anticipează că va urma „o perioadă dificilă”.

Cifra reprezintă de peste 20 de ori numărul de cazuri confirmate, care în prezent se ridică la peste 35 de milioane.

„Cele mai bune estimări actuale ne spun că aproximativ 10% din populația globală ar fi putut fi infectată cu acest virus”, a afirmat Mike Ryan, șeful operațiunilor de urgență din cadrul OMS.

„Variază în funcție de țară, variază de la mediul urban la cel rural, variază în funcție de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că marea majoritate a lumii rămâne în pericol”, a spus Ryan, în cadrul celui de-al 34-lea Consiliului Executiv al OMS. „Ne îndreptăm spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”.

El a menționat că focarele au crescut în anumite regiuni din sud-estul Asiei, în zone din Europa și din regiunea estică a Mediteranei.

Oficialii din Europa se tem de o reluare a scenelor de coșmar din spitalele de pe continent în primăvară, când virusul a învins unitățile de terapie intensivă din țări precum Italia și Spania.

Deja în unele părți ale Spaniei, spitalele se luptă încă o dată cu un aflux de pacienți cu noul coronavirus.

Între timp, Rusia a înregistrat luni o creștere a cazurilor apropiate de nivelul maxim observat în luna mai, dar a încetat să mai impună măsuri stricte de blocare.

India înregistrează în prezent cel mai mare număr de cazuri zilnice la nivel global, cu 75.829 de infecții confirmate în ultimele 24 de ore, la o zi după ce a depășit 100.000 de decese.

La Paris, barurile se vor închide de marţi, când se vor aplica restricţii şi restaurantelor şi va fi restrânsă la jumătate şi asistenţa în universităţi. Capitala franceză şi trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă în contextul extinderii noului coronavirus, ca urmare a nivelului ridicat al incidenţei pandemiei şi a presiunii exercitate asupra spitalelor. Se închid de asemenea sălile de sport şi piscinele (cu excepţia activităţilor şcolare), se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară. Centrele comerciale îşi vor limita asistenţa la un client la o suprafaţă de 400 de metri, pentru a asigura continuitatea activităţii economice.

În intervalul 28 septembrie-5 octombrie 2020, în România s-au înregistrat 13.547 de cazuri noi, reprezentând cea mai mare creştere săptămânală de la debutul epidemiei în ţara noastră. De asemenea, în acelaşi interval, la data de 2 octombrie 2020, s-au înregistrat cele mai multe cazuri în 24 de ore, respectiv 2.343 cazuri.

Landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei a impus restricţii de călătorie pentru patru districte din Berlin, din cauza ratei în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus. În consecinţă, oricine călătoreşte în Schleswig-Holstein din aceste focare va trebui să se supună unei carantine de 14 zile, cu opţiunea de a ieşi din izolare mai devreme dacă poate prezenta două rezultate negative la teste. Restricţiile au putea aduce anularea vacanţelor pe litoralul pitoresc din Schleswig-Holstein.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental se implică în dezvoltarea programelor universitare

Mașina, mijlocul de transport preferat în vacanțele peste graniță

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Opel Automotive de către Trust Motors

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...