Mașina, mijlocul de transport preferat în vacanțele peste graniță

În perioada 1 iunie - 30 septembrie, 63% dintre românii care au călătorit în vacanţă în afara ţării au preferat să plece cu mașina, 34% au ales avionul, iar 1%, autocarul, arată datele unui studiu realizat de Eurolife FFH.
călătoriile

Comparativ, în 2019, mai mult de trei sferturi (76%) dintre clienţii Eurolife FFH călătoreau cu avionul, la distanţă semnificativă fiind mașina proprie (26%) şi autocarul (4%), relevă documentul.

„Pe fondul contextului generat de pandemia de coronavirus, românii au preferat să petreacă un sejur în Grecia (25%), Bulgaria (31%), Turcia (9%), sau au optat pentru un circuit cu mașina proprie în Europa (8%). Peste 70% dintre clienţi şi-au ales un pachet de asigurare cu acoperire maximă, respectiv 50.000 de euro suma asigurată, cu includerea unor riscuri variate precum asistenţă medicală de urgenţă, anularea călătoriei, asistenţă rutieră în cazul deplasărilor cu mașina personală, asigurarea bagajelor etc.”, menționează reprezentanții Eurolife FFH.

Astfel, media primei plătite de către un client pentru o asigurare de călătorie se menţine în jurul valorii de 36-38 de lei/persoană, pentru un sejur mediu de 5-10 zile.

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Opel Automotive de către Trust Motors

Eşalonarea pe 12 luni la plata taxelor, fără garanţii, pentru firmele afectate de criza Covid

Florin Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei va depăși 7% din PIB

 

 

Adaugati comentariu