Florin Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei va depăși 7% din PIB

Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului, fiind astfel evitată recesiunea tehnică şi garantând o creştere economică puternică în 2021, arată ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Sărbătorile de Paști

”Fără precedent în România! Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, ATENŢIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34,5 miliarde lei (3,2% din PIB)”, a afirmat Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Acesta susține că sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL sunt:

– 14,4 miliarde prin măsuri fiscale,

– 250 de milioane lei bonificaţii la plata impozitului pe profit,

– 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus faţă de anul trecut,

– 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investiţiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani şi mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul),

– 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19.

”La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde lei – 2.9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantaţi de stat. Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnică) şi garantează o creştere economică puternică în 2021”, conchide ministrul Finanţelor.

 

CITEȘTE ȘI:

Industria auto chineză a revenit pe profit la finalul lunii august

Încep lucrările de refacere a carosabilului pe DN7, la Câineni, pe Valea Oltului

Înmatriculările de autoturisme noi, în scădere cu 31% în primele 9 luni

 

 

 

Adaugati comentariu