Advertisement

Industria auto chineză
Home Piaţa auto Industrie auto Industria auto chineză a revenit pe profit la finalul lunii august

Industria auto chineză a revenit pe profit la finalul lunii august

Industria auto chineză a revenit pe profit în primele opt luni ale anului, pe măsură ce piața auto și-a menținut ritmul de redresare, potrivit Asociației Chineze a Producători de automobile, care citează datele Biroul Național de Statistică.

Profiturile din sectorul producției auto au crescut cu 1,5%, la 308,48 miliarde de yuani (aproximativ 45,3 miliarde de dolari) în perioada ianuarie – august, ceea ce reprezintă îmbunătățire față de scăderea de 5,9% înregistrată în perioada ianuarie-iulie.

Profiturile din industria auto chineză au reprezentat 8,3% din totalul înregistrat de companiile industriale chineze cu venituri anuale de peste 20 de milioane de yuani.

Veniturile din afacerile industriei auto s-au ridicat la 4,79 trilioane de yuani, în scădere cu 1,8% față față de perioada similară a anului trecut și cu 2,6 puncte procentuale față de perioada ianuarie-iulie.

Piața auto din China, care a fost puternic afectată de epidemia COVID-19, a început să se redreseze în aprilie, datorită cererii mari și a politicilor guvernamentale de susținere.

Bază de export pentru producătorii europeni

Creșterea industriei auto chineze este de așteptat să se consolideze în perioada următoare, în condițiile în care producătorii de automobile, precum BMW, o consideră acum o bază de producție pentru exporturi.

„Dacă te uiți astăzi, este normal să ai o fabrică auto în Africa de Sud, India sau Mexic pentru exporturi. Nu este normal să ai o fabrică în China pentru exporturi”, a declarat președintele și CEO-ul BMW Group China, Jochen Goller, la deschidere ziua spectacolului auto de la Beijing sâmbătă.

Goller a declarat că situația se va schimba, deoarece producătorii de automobile, inclusiv BMW, fac din China o bază de producție pentru piețele de peste mări.

De exemplu, SUV-ul electric iX3 este produs numai la fabrica din Shenyang, provincia Liaoning, primele exporturi urmînd să aibă loc în luna martie 2021, a anunțat președintele și CEO-ul BMW Group China, Jochen Goller.

BMW colaborează și cu Great Wall Motors din China pentru a produce vehicule electrice marca Mini în provincia Jiangsu, inclusiv pentru piețele globale.

 

Citiți articolul integral pewww.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Încep lucrările de refacere a carosabilului pe DN7, la Câineni, pe Valea Oltului

Înmatriculările de autoturisme noi, în scădere cu 31% în primele 9 luni

Lucian Bode: Bucureștiul va fi conectat printr-un sistem integrat şi eficient de transport

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...