Advertisement

Bode
Home Infrastructură Lucian Bode: Bucureștiul va fi conectat printr-un sistem integrat şi eficient de transport

Lucian Bode: Bucureștiul va fi conectat printr-un sistem integrat şi eficient de transport

Dezvoltarea infrastructurii din regiunea București-Ilfov prin colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale va determina atât creșterea mobilității, reducerea aglomerării din trafic care există în prezent în Capitală și în zona metropolitană aferentă, cât și atragerea de noi investiții, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a avut loc întâlnirea de lucru la care au participat ministrul Lucian Bode, Prim-Ministrul, Ludovic Orban, primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, împreună cu cei din conducerile companiilor aflate în subordinea Ministerului, care gestionează proiectele de infrastructură și transport aferente Capitalei și zonei metropolitane București-Ilfov.

Discuțiile s-au concentrat pe prezentarea unor proiecte precum centura existentă a Bucureștiului, noua centură rutieră, extinderea magistralelor de metrou, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare care înconjoară Capitala, modernizarea Gării de Nord, dar și dezvoltarea conceptelor de tren metropolitan și stații multimodale.

Un alt subiect al discuțiilor a fost și modul în care vor colabora, pe viitor, reprezentanții Ministerului și cei ai Primăriei Generale a Bucureștiului pentru accelerarea realizării investițiilor în domeniul transporturilor.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că proiectele de infrastructură ale primarului general ales al Capitalei, Nicușor Dan, alături de cele cuprinse în Planul investițional pentru infrastructură elaborat la nivelul Guvernului, prevăzute pentru zona Capitalei, vor determina atât creșterea mobilității, reducerea aglomerării din trafic care există în prezent în București și în zona metropolitană aferentă, cât și atragerea de noi investiții pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din această zonă.

“Astăzi, aici, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a avut loc o primă întâlnire de lucru având drept obiectiv principal analiza portofoliului de proiecte de infrastructură de transport pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, metrou, aerian, din regiunea Bucureşti-Ilfov. Am vorbit despre proiectele care vor transforma Bucureştiul în noul Bucureşti, un Bucureşti durabil, modern, conectat în interior şi în exterior printr-un sistem integrat şi eficient de transport. Pentru acest lucru, clar că este nevoie de un parteneriat, un parteneriat solid între administraţia locală şi cea centrală şi de o viziune comună de dezvoltare”, a afirmat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii a fost prezentat stadiul pe fiecare proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport, pe toate modurile de transport și a fost prezentat planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani, în special pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

 

CITEȘTE ȘI:

România a obţinut de la Uniunea un împrumut de 4 miliarde euro

Piaţa RCA a urcat cu 2% în primele 6 luni din 2020

ACAROM şi-a desemnat noua conducere. Christophe Dridi, noul președinte

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...