Piaţa RCA a urcat cu 2% în primele 6 luni din 2020

Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA în primele şase luni ale anului 2020 a urcat la 1,96 miliarde lei, în creştere cu aproximativ 2% faţă de nivelul din primul semestru al anului trecut.
piața RCA

Potrivit ASF, asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuş şi asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor au însumat, în perioada ianuarie-iunie, 100 de milioane de lei.

La 30 iunie 2020, cele mai mari ponderi au fost deţinute de poliţele cu o valabilitate de 6 luni (aproximativ 36,38%), respectiv 12 luni (31,45%), remarcându-se, totodată, o tendinţă ascendentă pentru poliţele de asigurare cu o valabilitate de o lună.

Pe ansamblul întregii pieţe, prima medie RCA anualizată a crescut uşor, cu aproximativ 1%, în semestrul I al acestui an, comparativ cu acelaşi semestru din anul precedent, înregistrând valoarea de 622 lei.

Dauna medie RCA plătită pentru vătămări corporale în primele şase luni ale anului 2020 a crescut comparativ cu semestrul I din anul precedent cu aproximativ 4%, iar cea pentru daune materiale a crescut tot cu circa 4%.

În primele şase luni din anul 2020, asigurătorii RCA, autorizaţi şi supravegheaţi de ASF, au încheiat un număr de 108.455 clauze de decontare directă, primele brute subscrise aferente acestora fiind de 10.957.673 lei.

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM şi-a desemnat noua conducere. Christophe Dridi, noul președinte

Toyota Hilux Mako – ediție limitată

Ofertele pentru construcția pasajelor de pe Valea Prahovei sunt așteptate în octombrie

 

 

 

Adaugati comentariu