Traseul final al Drumului Expres Găești – Ploiești a fost aprobat de CNAIR

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat traseul final al Drumului Expres Găești - Ploiești, cu o lungime de 81,5 km, potrivit secretarului de stat Ionel Scrioșteanu.Găești - Ploiești

Drumul Expres Găești – Ploiești va traversa teritoriile localităților Crângurile, Petreşti, Găeşti, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comişani, Gura Ocniței, Bucşani, I. L. Caragiale, Dărmăneşti, Vlădeni din jud. Dâmbovița și Măneşti, Filipeştii De Târg, Cocorăştii Colț, Târgşoru Vechi, Brazi, Bărcăneşti și Ploiești din jud. Prahova.

Proiectul mai prevede și realizarea unui drum de legătură cu DN 72, în lungime de 7 km, a 46 de poduri și pasaje și a 9 noduri rutiere.

Nodurile rutiere vor fi construite la intesecțiile cu:
– Autostrada A1, km 0+000
– DN 7, km 7+850
– DN 72, km 12+285
– DJ 702B, km 30+450
– DN 71, km 38+860
– DN 72, km 46+850
– DN 72, km 67+374
– DN 1A, km 74+000
– Autostrada A3, km 80+440, care va asigura conexiunea cu Varianta Ocolitoare a Municipiului Ploiești

Studiul de fezabilitate şi Proiectul tehnic de execuţie pentru Drumul Expres Ploieşti – Găeşti au fost realizate de Asocierea Search Corporation – Mega Engineerung Consulting, valoarea contractului fiind de 15,8 milioane de lei,

Potrivit secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, în continuare trebuie depuse documentațiile necesare emiterii certificatelor de urbanism de la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Județean Prahova.

 

 

CITEȘTE ȘI:

A intrat în vigoare embargoul asupra motorinei și benzinei din Rusia. Ce spune ministrul Energiei

Digitalizare în transportul public din Cluj-Napoca. Hartă cu poziția în timp real a vehiculelor

 

 

Adaugati comentariu