Traficul rutier, în creștere cu 50% în Capitală în prima jumătate a lunii mai

Traficul rutier în Bucureşti a crescut cu 50%, iar numărul de călătorii cu metroul aproape s-a dublat în prima jumătate a lunii mai faţă de luna aprilie, ajungând la 3,4 milioane, date ce indică reluarea activităţii în marile clădiri de birouri din Capitală, potrivit unui studiu realizat Crosspoint Real Estate.Bugetul Capitalei

Potrivit documentului, în ceea ce priveşte traficul rutier, nivelul de aglomerare a principalelor artere rutiere din Bucureşti a ajuns deja la 50% comparativ cu perioada anterioară introducerii stării de urgenţă, conform datelor platformei specializate în date de trafic rutier www.tomtom.com, analizate în cadrul studiului citat.

Pe de altă parte, în luna aprilie, traficul la metrou a înregistrat 1,8 milioane de călătorii, iar în cele 15 zile din luna mai, de la finalul stării de urgenţă şi instalarea stării de alertă, numărul acestora a crescut la 3,4 milioane. Totodată, în luna mai s-a observat o densitate mai mare a călătorilor în intervalele orare 6:00-9:00 şi 16:00-19:00, ceea ce poate indica revenirea la birou în diferite zone din Bucureşti.

Potrivit autorilor analizei, „între 30% şi 35% din companii şi-au reluat, parţial sau integral, activitatea în clădirile de birouri pe care le ocupă”.

Studiul relevă că numărul călătoriilor a scăzut în luna mai cu 76% faţă de luna ianuarie 2020, dar a crescut cu 72% faţă de luna precedentă, după doar două săptămâni de relaxare.

„Deşi un număr important de companii şi-au amânat reîntoarcerea la birou până cel puţin în luna septembrie şi munca de acasă pare să fie în continuare preferată în situaţia actuală, atât de angajatori cât şi de angajaţi, faptul că relaxarea recent instalată a dus la o creştere rapidă a reluării activităţii, în principalele zone de birouri, poate indica o revenire până la sfârşitul verii a cel puţin jumătate dintre angajaţii care activează în aceste zone„, au conchis autorii analizei.

 

CITEȘTE ȘI:

Accidentele auto, unul dintre principalele riscuri care îi preocupă pe români

Producţia auto, în scădere cu 38,7% în luna mai

Ghid în 5 paşi pentru obţinerea permisului de conducere auto. Pentru bihoreni

 

Adaugati comentariu