Advertisement
Comisia Europeană
Home Administrare flote Juridic Comisia Europeană recomandă ridicarea restricţiilor de călătorie în UE la data de 15 iunie

Comisia Europeană recomandă ridicarea restricţiilor de călătorie în UE la data de 15 iunie

Comisia Europeană a recomandat joi ridicarea tuturor restricţiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene şi al spaţiului Schengen începând din 15 iunie, precum şi redeschiderea de la 1 iulie a frontierelor externe ale Uniunii pentru cetăţenii statelor din Balcanii Occidentali.

În timp ce majoritatea statelor din UE şi din spaţiul Schengen îşi vor redeschide din 15 iunie frontierele care le separă, unele, cum este Spania, prevăd ca această măsură să intre în vigoare mai târziu.

Executivul UE preconizează ca „toate restricţiile” aplicate pentru combatarea pandemiei de COVID-19 să fie ridicate la acea dată.

De asemenea, Comisia preconizează o redeschidere „parţială şi progresivă” a frontierelor externe ale UE şi ale spaţiului Schengen după data de 30 iunie.

Decizia finală privind redeschiderea frontierelor le aparţine însă statelor membre, Bruxellesul neputând face decât recomandări.

Potrivit Comisiei, călătorilor care vin din ţările Balcanilor Occidentali (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia) ar trebui să li se permită intrarea în Uniunea Europeană având în vedere că, în ţările respective, situaţia epidemiologică este ‘similară sau mai bună’ decât în UE.

Totodată, executivul comunitar cheamă statele UE să se pună de acord asupra unei liste de ţări terţe pentru care vor fi ridicate restricţiile,de călătorie în funcţie de situaţia lor sanitară.

Interdicţia privind călătoriile „neesenţiale” a fost instituită la data de 17 martie în mod coordonat între statele membre şi Comisie, în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus.

 

CITEȘTE ȘI:

Accidentele auto, unul dintre principalele riscuri care îi preocupă pe români

Producţia auto, în scădere cu 38,7% în luna mai

Ghid în 5 paşi pentru obţinerea permisului de conducere auto. Pentru bihoreni

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ges
Juridic

Guvernul a aprobat Strategia pe termen lung pentru reducerea emisiilor de GES

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința...

gaze cu efect de seră
Juridic

7 aspecte-cheie despre raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Directiva CSRD

Raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră, prevăzută de Directiva privind...

Schengen
Juridic

Parlamentul European vrea ca toate subvențiile pentru combustibilii fosili să fie eliminate, la nivel global, până în 2025

Parlamentul European a convenit asupra recomandărilor pe care le va prezenta la...

suv
Juridic

„Mai multe sau mai puține SUV-uri?”: Parizienii, chemați să decidă asupra viitorului acestor vehicule

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunțat organizarea unui nou referendum cetățenesc la...