Advertisement

Toyota Motor
Home Piaţa auto Analize de piață Toyota Motor a fost în 2020 cel mai mare producător auto

Toyota Motor a fost în 2020 cel mai mare producător auto

Grupul japonez Toyota Motor a înregistrat anul trecut cele mai mari vânzări pe piața auto mondială, devenind astfel cel mai mare producător de autovehicule din lume, devansând Volkswagen pentru prima oară în ultimii cinci ani, relatează Reuters.

Vânzările grupului Toyota au scăzut anul trecut cu 11,3% la nivel global, la 9,528 milioane de vehicule. În schimb, vânzările Volkswagen au coborât cu 15,2%, la 9,305 milioane de vehicule.

Producătorii de automobile au fost afectaţi de restricţiile impuse de autorităţi din pauza pandemiei, care i-au împiedicat pe oameni să viziteze showroomurile şi au obligat fabricile să reducă sau să oprească activităţile.

Toyota Motor în schimb a rezistat mai bine pandemiei parţial pentru că Japonia şi Asia în general au fost mai puţin afectate de epidemie decât Europa şi Statele Unite.

În timp ce cererea pentru maşini îşi revine, mai ales în China, Toyota, Volkswagen şi alţi producători încearcă să profite de cererea în creştere pentru automobilele electrice. În 2020, 23% din vehiculele comercializate de Toyota au fost electrice, comparativ cu 20% în 2019.

 

CITEȘTE ȘI:

Noutăți Mercedes în 2021: Sprinter primește motorul diesel de 2 litri, o nouă generație Citan

Jumătate dintre șoferi consideră ridicat riscul de a fi implicați într-un accident auto

Și Norvegia va închide frontierele pentru călătoriile neesențiale

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare