Topul cele mai inovatoare companii auto. VW rămâne pe primul loc, dar chinezii vin puternic din spate

Cu BYD, Great Wall (GWM) și Geely, producători auto din China au reușit să se impună în Topul celor mai inovatoare companii de automobile din lume, conform noului raport în domeniu, realizat de Centrul de Management Auto (CAM) din Bergisch Gladbach (Germania).
topul celor mai inovatoare companii

Astfel, comparativ cu ediția din 2016/2018, scorul obținut de BYD în indicele de inovare al CAM a crescut cu 303%, la 127 de puncte, producîtorul auto chinez reușind să urce de pe locul 20 pe locul 8.

Great Wall a crescut cu 164%, la 116 puncte, și a urcat de pe locul 18 pe locul 9.

Geely, însă, a coborât de pe locul 6 pe locul 10. Scorul companiei-mamă, Volvo, s-a redus cu 15%, la 100 de puncte.

Potrivit analizei, creșterea înregistrată de BYD se datorează în primul rând ofensivei puternice
pe piața mașinilor ”verzi”, pe care a lansat, încă dintr-un stadiu incipient al acesteia, un număr mare de vehicule pur electrice (BEV).

Plusul de peste 160% obținut de Great Wall este justificat, printre altele, de inovațiile care sunt pregătite, la nivel mondial, pentru producția de serie, cum ar fi funcția de parcare autonomă bazată pe gesturi instalată pe modelul Wey Mocha (2021).

Dincolo de ofensiva constructorilor chinezi, producătorul german Volkswagen rămâne cea mai inovatoare companie auto din lume, cu 366 de puncte, în scădere cu 11% față de ediția precedentă a raportului, în timp ce BMW, cu 282 puncte (+37%), și Daimler, cu 269 puncte (-20%), au schimbat între ei locurile doi și trei.

În Topul celor mai inovatoare companii auto din lume, pe locul al patrulea se plasează producător auto Tesla (199 puncte/+37%), urmat de Hyundai (141 puncte/+16%), Ford (138 puncte/+103%) și Stellantis (136 puncte/+24%).

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzările de maşini electrice în Europa cresc constant. Le-au depășit pe cele diesel în 18 țări

Directorii din sectorul auto, neîncrezători în perspectivele de creştere a veniturilor

 

 

Adaugati comentariu