Afacerile din transporturi au crescut cu 19,5% în perioada ianuarie-noiembrie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2021, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,3%, respectiv cu 17,1%, relevă datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi, serie brută, au avansat cu 19,5%.decarbonizarea transporturilor

Astfel, în primele 11 luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+27,1%), activităţile de transporturi (+19,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,3%) şi activităţile de comunicaţii (+5,6%).

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 17,1%. În trnasporturi, avansul a fost de 19,3%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+5,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,3%) şi din activităţile de transporturi (+0,8%). Scăderi au înregistrat: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,6%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-0,1%).

Totodată, în intervalul de referinţă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,5%. În transporturi, creșterea a fost de 2,9%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+35,5%), activităţile de transporturi (+18,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+8,2%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,2%. În transporturi, creșterea a fost de 16,4%.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

Topul cele mai inovatoare companii auto. VW rămâne pe primul loc, dar chinezii vin puternic din spate

Vânzările de maşini electrice în Europa cresc constant. Le-au depășit pe cele diesel în 18 țări

 

Adaugati comentariu