Vânzările de maşini electrice în Europa cresc constant. Le-au depășit pe cele diesel în 18 țări

Vânzările de maşini electrice din 18 state din Europa au atins o cotă de piață de peste 20%, depășindu-le pe cele diesel.diesel, inclusiv diesel hibrid, care au reprezentat mai puţin de 19% din livrări, relatează Financial Times, care-l citează pe analistul auto independent Matthias Schmidt.mașinile electrice

Potrivit analizei FT, datorită subvenţiilor generoase din Germania şi din alte ţări, precum şi reglementărilor stricte introduse în 2020, care forţează producătorii auto din UE să vândă mai multe vehicule cu emisii scăzute, vânzările de maşini electrice sunt în creştere constantă.

Tendinţa a accelerat în trimestrul patru din 2021, când Tesla a dovedit că s-a adaptat mai bine decât rivalele la deficitul global de semiconductori, livrând un număr record de 309.000 maşini electrice.

De asemenea, producătorii auto europeni au accelerat vânzările de vehicule electrice în decembrie, pentru a reduce flota de maşini poluante şi a evita amenzile de la Bruxelles, după ce au prioritizat producţia celor mai profitabile modele, în special SUV-urile care poluează masiv, în timpul crizei provocate de perturbările din lanţurile de aprovizionare.

Ca rezultat, luna trecută au fost vândute 176.000 vehicule complet electrice în Europa Occidentală, un nivel record, şi de peste şase ori mai mult decât în decembrie 2020.
Comparativ, în decembrie 2021 au fost vândute aproape 160.000 modele diesel.

”În timp ce noile modele de vehicule electrice au atras noi clienţi, interzicerea maşinilor diesel mai vechi în unele oraşe şi majorarea taxelor pentru modelele diesel pe unele pieţe cheie au afectat semnificativ livrările de vehicule diesel”, a explicat Matthias Schmidt.

 

CITEȘTE ȘI:

Directorii din sectorul auto, neîncrezători în perspectivele de creştere a veniturilor

EximBank derulează și în 2022 programul financiar de susținere a companiilor mari

 

 

Adaugati comentariu