sectorul auto
Home Miscellanea Financiar Directorii din sectorul auto, neîncrezători în perspectivele de creştere a veniturilor

Directorii din sectorul auto, neîncrezători în perspectivele de creştere a veniturilor

Peste trei sferturi dintre directorii generali din companiile globale (77%) estimează că evoluţia economiei se va îmbunătăţi în 2022, faţă de anul trecut, relevă rezultatele celei de-a 25-a ediţii a sondajului PwC CEO Survey. Totuși, 46% dintre directorii executivi din sectorul auto sunt neîncrezători în perspectivele de creştere a veniturilor.

În acest context, circa două treimi dintre liderii companiilor cu capital privat (67%) şi ai companiilor de tehnologie (64%) arată un nivel ridicat de încredere în perspectivele de creştere a veniturilor în următoarele 12 luni.

La polul opus, se află directorii executivi din sectorul auto (46%) şi din sectorul hotelier şi de agrement (44%), care se confruntă cu lipsa de semiconductori, respectiv cu efectele persistente ale pandemiei asupra călătoriilor.

În ceea ce priveşte segmentul de securitate cibernetică, 49% din totalul celor chestionaţi susţin că digitalizarea accelerată din toate sectoarele de activitate au propulsat ameninţările din mediul virtual, comparativ cu 47% anul trecut şi 33% în 2020.

Conform cercetării PwC, mult mai puţin reprezentate în strategii şi compensaţii sunt obiectivele legate de emisiile de gaze cu efect de seră (13%) şi de reprezentarea de gen a forţei de muncă sau de diversitatea rasială şi etnică (8%).

În acelaşi timp, doar 22% dintre cei chestionaţi şi-au asumat o strategie net-zero, iar 29% spun că urmează să-şi ia acest angajament.

Pentru acest an, optimismul directorilor generali este cu un punct procentual mai mare decât în urmă cu un an şi cu 54 de puncte procentuale peste cel din 2020, când cei mai mulţi erau pesimişti.

Cea mai mare pondere a directorilor optimişti în ceea ce priveşte economia globală sunt din India, Japonia, Marea Britanie, Italia şi Franţa. În schimb, optimismul directorilor executivi privind economia globală a scăzut cel mai mult în SUA, Brazilia, China şi Germania.

CEO Survey 2022 a fost realizat la finalul anului trecut pe un eşantion de 4.500 de directori din întreaga lume, inclusiv din România.

PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări, cu mai mult de 294.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

 

CITEȘTE ȘI:

EximBank derulează și în 2022 programul financiar de susținere a companiilor mari

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 24,7% în primele 11 luni din 2021

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fuziuni și achiziți
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12% în primele 7 luni

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 12% în primele 7...

CURS
Financiar

Cum își rezolvă românii problemele generate de creșterea costului vieții. Sondaj CURS

Creșterea costului vieții, în special din cauza utilităților și a scumpirii alimentelor,...

BYD
Financiar

Mașini electrice. Producătorul chinez BYD și-a triplat profitul net

În fruntea pieței de mașini electrice la nivel mondial alături de Tesla,...

PNRR
Financiar

Analiză PwC România. PNRR nu este despre tăiere de panglici, dar despre ce?

Când un stat are cheltuieli cu pensiile și salariile în sistemul public...