TOP 10: recomandări mașini second hand la 10.000 de euro

O analiză a VeziCâtFace.ro arată că numărul de mașini second hand cu prețul mediu de 10.000 euro (adică având prețuri de vânzare între 8.000 și 12.000 de euro) a crescut de la 13,5% la aproape 18% din totalul anunțurilor de vânzare a vehiculelor rulate. Iată în continuare care sunt cele mai bune 10 modele de pe piața second hand, în funcție de costuri și depreciere.
top 10 masini second hand 10000 euro - floteauto 0

top 10 masini second hand 10000 euro - floteauto 0De la început trebuie remarcat un lucru important în cazul mașinilor second hand cu preț mediu de 10.000 de euro: 75% dintre acestea sunt fabricate între 2007 și 2011, vârsta medie pentru intervalul de preț cuprins între 8.000 și 12.000 de euro fiind de circa 6-7 ani. Prin urmare, vorbim de modele relativ vechi, în cazul cărora devine mult mai important factorul costurilor și al eventualelor reparații cauzate de vechime și uzură.

Cele mai multe mașini rulate din această categorie de preț provin din clasa compactă și clasa medie, dar și din categoria SUV-urilor, a căror pondere crește de la an la an, urmând trendul segmentului de SUV-uri și crossover-uri noi.

În continuare, vă prezentăm un TOP 10 realizat în funcție de costurile estimative pe o perioadă de 5 ani reclamate de reparații, combustibil și depreciere. Ca observație, costurile pentru combustibil au în vedere un rulaj de 15.000 km/an, 85% din acesta în mediul urban.

top 10 masini second hand 10000 euro - floteauto

De menționat faptul că au fost luate în considerare cele mai populare modele și versiuni care se tranzacționează pe piața second hand de la noi și care au un preț mediu de 10.000 euro. Contează mult și vechimea: de exemplu, la aproximativ aceiași bani poate fi achiziționat un model de clasă mică mai nou (de exemplu Opel Corsa) ori, dimpotrivă, un model premium mai mare, dar mai vechi (de exemplu BMW Seria 1).

După cum se poate observa, cei trei factori principali (costurile cu reparațiile, cele pentru combustibil și deprecierea) variază foarte mult de la caz la caz. De exemplu, mașinile cu motoare mai mici sunt avantajate la capitolul cheltuieli pentru combustibil, dar pot prezenta surprize în ce privește bugetul pentru reparații sau deprecierea.

Este interesant de făcut și comparația între modele din aceeași clasă și având caracteristici similare în privința motorizării și vechimii. De exemplu, VW Golf necesită costuri cu vreo 400 euro mai reduse decât Skoda Octavia în 5 ani, în timp ce Audi A4 poate aduce economii de aproape 2.000 de euro față de BMW Seria 3 sau Mercedes-Benz C-CLass. De asemenea, Honda CR-V iese în avantaj cu peste 2.000 de euro față de Hyundai Santa Fe, deși modelul coreean are prețuri mai mici decât cel japonez.

Mai multe modele, comparații și detalii găsiți pe VeziCâtFace.ro

 

Adaugati comentariu