Ţiriac Leasing va fi achiziționată de Banca Transilvania

Banca Transilvania şi Grupul Ţiriac au semnat un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută în prima parte a acestui an, după analiza şi aprobarea autorităţii competente.e-combustibililor

Până la primirea aprobării, Ţiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este atât implicarea directă într-un model de afaceri de nişă care face diferenţa pe piaţa auto, cât şi întărirea poziţiei cu servicii de finanţare alternative.

Ţiriac Leasing activează pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă şi recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacţii, Ţiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanţând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a susţinut peste 10.000 de clienţi şi a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Consultanţii în tranzacţia Ţiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B David ți Baias S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Ţiriac.

Banca Transilvania a achiziţionat, în 2015, Volksbank România, în 2018, Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing, iar în 2021 Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare.

 

CITEȘTE ȘI:

Scrioșteanu, MT: Pasajele Berceni și Domnești de pe Centura București vor fi deschise traficului în acest an

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,2% în decembrie 2021

 

Adaugati comentariu