Advertisement
Centura București
Home Infrastructură Pasajele Berceni și Domnești de pe Centura București vor fi deschise traficului în acest an

Pasajele Berceni și Domnești de pe Centura București vor fi deschise traficului în acest an

Săptămâna aceasta au fost reluate lucrările la cele trei pasaje de pe Centura București, Berceni, Domnești și Olteniței – Popești Leordeni, pe primele două traficul urmând să fie deschis în acest an, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor (MT), Ionel Scrioșteanu.

Pasajul Berceni, în lungime 2,4 km, este amplasat pe secțiunea cuprinsă între autostrăzile A2 și A1, fiind construit de asocierea Trameco – Vahostav – Construcţii Erbaşu – Grafic Tends. Nodul rutier va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul în zonă.

Pasajul Berceni
Pasajul Berceni

”Acum începe montarea segmentelor de cerc care au fost deja asamblate la sol. Acestea vor constitui tablierul metalic aferent inelului central. Lucrările se execută cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone și vor continua și în următoarele nopți. Menționez că și acest pasaj va fi dat în trafic în toamna acestui an”, a precizat Ionel Scrioșteanu.

Activitatea a fost realuată și pe șantierul Pasajului Domnești, realizat de Asocierea Straco Grup – Comnord – Specialist Consulting. Configurat sub formă de sens giratoriu, pasajul este construit la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ 602 şi Centura București şi are ca principal scop tot fluidizarea traficului rutier în zonă.

Pasajul Domnești
Pasajul Domnești

”Început bun al lucrărilor în anul în care va fi dat în trafic și acest pasaj. S-a finalizat armarea și s-a turnat placa de suprabetonare a rampei de urcare dinspre București. Continuă realizareagrinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna, realizarea suprastructurii la rampa de coborâre spre Bragadiru, montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna, relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială. A început montarea predalelor la rampa de urcare/coborâre dinspre Domnești”, a explicat oficialul din Ministerul Transporturilor.

Totodată, au fost reluate și lucrările la Pasajul Olteniței, ce presupun realizarea unui nod rutier, inclusiv construcția unui sens giratoriu suspendat. Pe lângă pasaj, constructorul italian Itinera va lărgi și Centura Capitalei la patru benzi pe o lungime de 4 kilometri.

Pasajul Olteniței
Pasajul Olteniței – Popești Leordeni

”Au fost aduse în șantier primele 400 de tone de tablier metalic și a început asamblarea acestuia la sol. Până acum, au fost montate grinzile de beton pe 11 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni, coborâre și urcare spre/dinspre Glina. Continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre spre/dinspre București, precum și ale rampei de urcare-coborâre spre/dinspre Olteniței. De asemenea, continuă devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a menționat Ionel Scrioșteanu.

 

Sursa foto: Facebook/Ionel Scrioșteanu

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,2% în decembrie 2021

Noi reglementări legislative pentru contractele de vânzare de bunuri

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...