Advertisement

Mazda3 Sedan Skyactiv-G150 floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Test video Mazda3 Sedan Skyactiv-G150

Test video Mazda3 Sedan Skyactiv-G150

Ce e nou la Mazda3 Sedan Skyactiv-G150? Păi fix ultima parte a numelui, G150, cea care simbolizează sistemul de propulsie. Japonezii au ”infiltrat” un motor exact la mijlocul gamei, între G122 și X180 și sunt gata să vă spun totul despre el!

Rolul noii versiuni G150 este cât se poate de clar: să umple golul dintre versiunea de bază G122 și revoluționarul X180. Folosește exact aceeași tehnologie mild-hybrid și știe să dezactiveze doi cilindri precum mezinul, dar nu are complexitatea versiunii mai puternice. În teorie, este perfectă pentru cei cărora 122 CP li se par prea puțini, iar X180 li se pare prea complicat. Este, deci, versiunea ideală de Mazda3?

Pe scurt, la turații joase și chiar medii, accelerează asemănător cu G122, iar diferența de prestații se simte de la 3.000 rpm și devine cu adevărat clară la peste 4.000 rpm. Deci, practic, merită să optați pentru G150 în detrimentul lui G122 doar dacă sunteți mai sportiv și culcați des pedala de accelerație și dacă mergeți mai mult în afara localității, acolo unde vitezele sunt mai mari și nevoia de cuplu și putere la turații medii-ridicate e clară. Altfel, diferența de 2.600 de euro dintre versiunile echivalente G122 – G150 poate fi păstrată în bancă pentru zile negre, sau poate fi investită în dotări suplimentare pentru G122.

Mazda3 Sedan Skyactiv-G150 sau Skyactiv-X180?

Sau poate fi suplimentată cu numai 500 de euro pentru a alege complexul X180, caz în care vei fi cel mai avangardist om de pe planetă: vei deține singurul model care funcționează cu electricitate și benzină și folosește comprimarea pentru a aprinde amestecul, ca un diesel. Actualmente, X180 este ”ținut în frâu” la 180 CP, pentru că Mazda, recunoscută pentru fiabilitate, nu riscă trăgând mai mult din el, însă la testele cu modelele de pre-serie am mers cu o versiune mai vioaie, de peste 195 CP. Deci potențialul lui X180 este evident mai sus, și este probabil ca inginerii, care vor prinde curaj după ce îi vor verifica fiabilitatea în timp, să folosească tehnologia Skyactiv-X chiar într-o versiune cu 6 cilindri, sub capota unui model sport (posibil RX-9).

Mazda3 Sedan Skyactiv-G150 floteauto.ro

Găsești în clipul de mai sus absolut toate datele legate de noua versiune, G150, de la curba de cuplu până la datele oficiale legate de dinamică și consumurile REALE pe care le-am obținut în test. A, și două mostre timide de accelerații prin București, fără a încălca legea.

Vizionare plăcută și așteptăm părerea ta într-un comentariu în căsuța de mai jos!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...