Și Grecia va primi turişti din România fără carantină

Potrivit Ambasadei statului elen la Bucureşti, Grecia va primi turişti români, dar şi din Bulgaria şi din acele state UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără niciun fel de măsuri de carantină.
grecia

Restaurantele şi cafenele din Grecia au fost redeschise încă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale prin rearanjarea locurilor.
Începând din 1 iunie vor fi redeschise şi camping-urile şi hotelurile, urmate din 15 iunie de toate spaţiile de cazare a turiştilor.

De asemenea, până la finele lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza numai la aeroporturile din Atena şi Salonic. Începând din 1 iulie, zborurile din străinatate vor fi reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Grecia a adoptat măsuri speciale

Ambasada subliniază că protocoalele sanitare se aplică pentru toate hotelurile din Grecia, care vor fi obligate să aibă un doctor la dispoziţie care va acţiona în funcţie de instrucţiunile primite de la organizaţiile de sănătate publică.

De asemenea, personalul va avea echipamente de protecţie şi va fi supus scanării termice. Numai piscinele exterioare vor fi autorizate să opereze. De asemenea, vor fi urmate regulile de distanţare socială pe plajele din Grecia.

Vineri, Bulgaria a anunțat că urmează să elimine de la 1 iunie obligativitatea ca turiştii din Uniunea Europeană să intre în carantina de două săptămâni, însă măsura va fi menținută pentru cetățenii din 8 state europene, cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

 

CITEȘTE ȘI:

De la 1 iunie, turiștii români pot intra în Bulgaria fără carantină

Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare

Autostrada Transilvania. Contract semnat pentru construcţia sectorului Tg. Mureş – Ungheni

 

Adaugati comentariu