Advertisement

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Test drive Honda Jazz 1.5 e:HEV

Test drive Honda Jazz 1.5 e:HEV

A patra generație a modelului Honda Jazz nu este un simplu automobil din clasa mică. Este de fapt o subcompactă cu aer de monovolum, cu un interior extrem de spațios și calitate excelentă a materialelor. Test drive Honda Jazz 1.5 e:HEV.

Honda Jazz a fost mereu modelul din umbra segmentului B. Elevat și rafinat, Jazz nu s-a luptat niciodată de la egal la egal cu uriașii clasei: Renault Clio, Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Peugeot 208.

Honda Jazz a ales permanent o abordare diferită pentru clasa mică. Japonezul a fost mereu un MPV mic, silueta de monovolum și soluțiile practice evidențiind din plin acest model. Acum, la a patra generație, Honda face un pas important și propune exclusiv o singură variantă de motorizare: hibrid.

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro

Sistemul este format dintr-un motor termic de 1.5 litri și nu unul, ci două motoare electrice. Un motor electric oferă 109 CP și va face aproape toată treaba la un mod de utilizare normal și urban, în timp ce al doilea motor funcționează ca generator de curent atunci când mașina decelerează sau când motorul termic funcționează pentru a încărca bateria.

 ➡ Totul despre concurentul direct, Toyota Yaris hibrid 💡

Honda crede cu putere în soluția hibridă clasică, în oferta europeană neavând nici un model plug-in hybrid. Iar pentru o soluție full-electric, trebuie să așteptăm noul model Honda e. Noul Jazz se alătură astfel modelului CR-V Hybrid pentru a completa oferta europeană de modele hibrid.

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro

Dacă designul exterior al noului model Jazz este o chestiune de gust, unii găsindu-l simpatic de la prima vedere, alții nu, un lucru este sigur: Jazz nu va întoarce prea multe capete pe stradă. Este un automobil discret, iar silueta de mic monovolum nu va stârni pasiuni. Dar nu acesta este scopul acestui model. Designerii japonezii au păstrat acest stil pentru că este extrem de practic. Dintre toate modele de clasă mică actuală, Jazz se simte extrem de familiar încă de la primul contact.

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro

Test drive Honda Jazz: cel mai practic hatch mic

Intri și ieși ușor din mașină, portierele sunt largi, iar spațiul interior rivalizează cu orice model compact. Atât în față, cât și pe bancheta din spate. Banchetă care se poate rabata fracționabil în stilul inteligent Honda, creând o suprafață plată de încărcare pentru momentele când avem de transportat ceva mai multe bagaje. În mod normal, portbagajul oferă un volum de 305 litri și un spațiu suplimentar sub podea. În plus, marginea portbagajului este foarte joasă, ceea ce face extrem de facilă încărcarea bagajelor. Pentru că sub portbagaj este bateria sistemului hibrid, nu există roată de rezervă.

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro

Exemplarul testat de noi a venit în nivelul de echipare de top numit Executive. Calitatea materialelor folosite la interior este excelentă, totul fiind extrem de plăcut la atingere. Volanul cu două spițe are dimensiuni perfecte, iar butoanele sunt amplasate ergonomic, toate comenzile fiind ușor de accesat. Display-ul central are o diagonală de 9 inch și permite Apple Car Play wireless și Android Auto. Două porturi USB normale sunt disponibile în față și alte două pentru pasagerii din spate. În fața celui de la volan există acum un display digital configurabil cu o grafică modernă pe care sunt afișate cele mai importante informații.

Jazz 2021 scaun floteauto.ro

Poziția la volan nu este înaltă, scaunul este foarte confortabil, iar vizibilitatea în față este excelentă grație unor montanți foarte subțiri. Designerii Honda au adăugat un triunghi de sticlă între rama portierei și montantul parbrizului, iar acest lucru a eliberat un unghi suplimentar în ceea ce privește vizibilitatea laterală.

 ➡ Test cu gama E-TECH de la Renault 💡

La capitolul motorizări, Honda Jazz are o singură opțiune. Sistemul hibrid numit i-MMD ce echipează modelul Jazz 1.5 e:HEV. MMD înseamnă Multi-Mode Driving, denumirea fiind inspirată de modurile în care funcționează sistemul hibrid: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive.

 

Test drive Honda Jazz 2021 floteauto.ro

Pentru conducere, verdict și date tehnice, apasă 2!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...