OUG 130/2020. Schema 2 pentru capital de lucru a fost suplimentată până la 1 mld. euro

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului la Schema 2 - granturi pentru capital de lucru, de la 350 de milioane de euro la 1 miliard de euro, și, totodată, a modificat condițiile de eligibilitate și lista beneficiarilor în cazul Schemei 1 - microgranturi de 2.000 de euro , a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu.reîncadrarea diurnelor

„Am aprobat modificările la Ordonanţa de Urgenţă 130. Este vorba de ordonanţa privind schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri: Schema 1 – microgranturi de 2.000 de euro, Schema 2 – granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 de euro şi Schema 3 – granturi pentru investiţii de până la 200.000 de euro. Am suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul Schemei 2, pentru ca toţi cei care au depus proiecte, toate cele 22.226 de firme, cele care sunt eligibile, să poată fi finanţate”, a spus ministrul.

Pentru Schema 2, evaluarea va începe luni şi se estimează că, până la sfârşitul acestei luni, conturile firmelor vor fi alimentate cu banii solicitaţi.

Alte modificări ale OUG 130/2020 au vizat Schema 1.

„Pentru Schema 1, am modificat condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019, care era de 5.000 de euro, am modificat această cifră de afaceri pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului 2019 pentru care cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro”, a arătat oficialul guvernamental.

Pentru Schema 1, Guvernul a adăugat pe listă întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care şi ele sunt întreprinderi mici şi mijlocii.

În momentul acesta, pentru Schema 1, sunt validate 5.100 de cereri de finanţare. Joi se vor trimite firmelor, prin platforma online, contractele pentru a fi semnate. Beneficiarii vor trebui să semneze contractele, iar în maximum 2 zile banii vor intra, prin intermediul băncilor, în contul firmelor.

„Vom da drumul săptămâna viitoare la măsura 3, granturi pentru investiţii şi reluăm din nou măsura 1, unde au mai rămas bani, pentru ca alte companii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să poată primi banii”, a mai spus Virgil Popescu

 

CITEȘTE ȘI:

Deficitul bugetar va urca la 9,1% din PIB după următoarea rectificare

Nokian Tyres, din nou pe lista celor mai sustenabile companii din lume

Germania va suplimenta cu 3 mld. euro sprijinul pentru industria auto aflată în dificultate

 

 

Adaugati comentariu