Advertisement

Nokian Tyres
Home Administrare flote Anvelope Nokian Tyres, din nou pe lista celor mai sustenabile companii din lume

Nokian Tyres, din nou pe lista celor mai sustenabile companii din lume

Nokian Tyres a fost inclusă, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, în topul celor mai sustenabile companii din lume, conform indicelui de sustenabilitate Dow Jones DJSI World. În plus, compania a fost selectată și pentru indicele DJSI Europa, care se remarcă prin criterii de selecție mai stricte.

Compania a acumulat 100 de puncte în următoarele categorii: Product Quality & Recall Management, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management și Social Reporting.

„În mai 2020, Nokian Tyres a devenit primul producător de anvelope care a obținut aprobarea Science BasedTargets pentru obiectivul de reducere a emisiilor de CO2. Echipa noastră globală se străduiește să atingă aceste obiective și să se dezvolte permanent în materie de sustenabilitate” a menționat Jukka Moisio, președinte și CEO Nokian Tyres.

În șase ani, Nokian Tyres a redus emisiile de CO2 din producție cu 44%. În plus, rezistența la rulare a anvelopelor Nokian Tyres a fost redusă în medie cu 8%, ceea ce echivalează gazele de eșapament a 65.000 de mașini anual. Scopul acestor eforturi este îmbunătățirea caracterului ecologic al produselor, fără a compromite însă siguranța.

DJSI World include lideri din domeniul sustenabilității globale, identificați de SAM, care face acum parte din S&P Global. În fiecare an, SAM evaluează peste 7.300 de companii din întreaga lume. Evaluarea sustenabilității corporative se axează, începând cu anul 1999, pe criterii specifice industriei și financiare.

Pentru investitori, aceasta este o evaluare complexă și foarte apreciată. Evaluarea companiilor din acest an se bazează pe criterii legate de performanța acestora din anul 2019. Doar companiile de top din fiecare industrie sunt incluse anual în indici.

În 2019, vânzările nete ale Nokian Tyres au însumat 1,6 miliarde de euro. Compania, listată la NasdaqHelsinki, numără aproximativ 4.700 de angajați.

 

CITEȘTE ȘI:

Germania va suplimenta cu 3 mld. euro sprijinul pentru industria auto aflată în dificultate

Elon Musk va deveni al treilea cel mai bogat om din lume, pe măsură ce acțiunile Tesla cresc

Ce ar face românii cu 350 lei economisiţi? Mulți i-ar pune într-un plic în şifonier

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...