Tesla: bateriile vor muri în ”viitorul imediat”!

Producătorul american de autoturisme electrice Tesla a avertizat guvernul Statelor Unite că, dacă nu se iau măsuri imediat, mineralele pentru baterii se vor termina!Tesla Pick-up

Viitorul autoturismelor electrice intră în impas. Cel mai mare producător de profil, Tesla, cere guvernului SUA să susțină investițiile în industria minieră, pentru a asigura rezerve suficiente de minerale necesare construcției de baterii. În special lipsa cuprului și a nichelului, două minerale esențiale pentru bateriile Li-ION, pune în pericol continuitatea construcției de vehicule electrice.

Citește despre flota-record de camioane Tesla!

Faptul că Tesla, care și-a expus rar punctul de vedere referitor la resursele limitate de materie primă, a deschis subiectul prin Sarah Maryssael (șefa departamentului de aprovizionare) la o conferință pe probleme de industrie, ridică întrebări serioase.

Contextul

Automobilele electrice folosesc de două ori mai mult cupru decât cele convenționale, iar extracția acestui mineral a stagnat în ultimele decenii, suferind actualmente de pe urma investițiilor scăzute. Și asta în condițiile ”exploziei” producției de modele electrice. Iar dacă azi sunt necesare 38.000 de tone anual pentru a susține producția de electrice, în 2030, valoarea va crește la 1,5 milioane de tone! (conform mining.com).

Problema se adaugă uneia chiar și mai stringente: lipsa cobaltului, pe care o vom analiza într-un articol separat.

via Reuters

Adaugati comentariu