Advertisement
Tesla Semi
Home Piaţa auto Flotă verde UPS vrea 125 de camioane electrice Tesla Semi

UPS vrea 125 de camioane electrice Tesla Semi

Compania americană UPS, care operează una dintre cele mai mari flote de camioane din lume, a plasat o precomandă pentru 125 de autotractoare complet electrice Tesla Semi, model prezentat recent care nu are încă o dată exactă pentru lansarea pe piață. Noile vehicule se vor alătura flotei UPS de autovehicule cu combustibil alternativ, care include camioane și cap-tractoare propulsate electric, cu gaze naturale, propan și alți combustibili netradiționali.

„De peste un secol, UPS a testat și implementat, în premieră la nivel de industrie, noi tehnologii pentru eficientizarea flotelor. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem angajamentul de a excela cu Tesla. Aceste camioane electrice revoluționare vor reprezenta începutul unei noi ere în îmbunătățirea siguranței, reducerea impactului asupra mediului și reducerea costurilor totale de proprietate”, a declarat Juan Perez, directorul departamentului de tehnologia informației și inginerie.

UPS a furnizat companiei Tesla informații despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul așteptat de performanță a vehiculului pentru ciclul de funcționare UPS. Compania colaborează frecvent cu furnizorii de tehnologii emergente, ajutându-i să dezvolte soluții personalizate pentru nevoile stricte de utilizare ale UPS.

Autotractorul Tesla Semi poate atinge o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare, oferă o experiență pentru utilizator unică în cabină, siguranță îmbunătățită pe șosea și, pe termen lung, are un cost total de proprietate semnificativ redus. Caracteristicile de siguranță includ: frânarea automată de urgență, control ajustabil al vitezei de croazieră, ghidaj automat al benzii de rulare și sisteme de frânare și direcție acționate electric cu redundanță. Tesla estimează că va da startul producției vehiculelor în 2019, iar UPS va fi printre primele companii care vor utiliza vehiculele.

Precomanda plasată de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul operațiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, până în 2025. Tot până în 2025, UPS își propune ca 25% din energia electrică consumată să provină din surse de energie regenerabile.

În plus, până în 2020, UPS intenționează ca unul din patru vehicule noi achiziționate anual să fie alimentat cu combustibili alternativi sau să fie un vehicul cu tehnologie avansată, față de 16% în 2016. Compania operează una dintre cele mai mari flote private de vehicule cu combustibil alternativ, mai mult de 8.500 de vehicule în întreaga lume. Flota include autovehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, alimentate cu etanol, gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (GNL), propan și gaz natural regenerabil (RNG)/biometan.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...