Termoenergetica din București contractează o flotă de 71 vehicule în leasing operațional

Compania Municipală Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din Capitală, intenționează să contracteze o flotă de 71 de autoturisme și utilitare în leasing operațional, pe o perioadă de 57 de luni.
Termoenergetica

Potrivit anunțului de participare la licitație, valoarea contractului este de 7,039 milioane de lei, vehiculele urmând să fie utilizate pentru transportul personalului si echipamentelor de lucru.

Contractul nu este împărțit în loturi și cuprinde 9 autoturisme berlină, 5 autoturisme electrice, 11 autoutilitare cu 2 locuri și 46 autoutilitare cu 4-5 locuri

În criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 85%, iar rețeaua de service, de 15%.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie 2023.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Două dintre secţiunile Autostrăzii Unirii A8 intră în licitație pentru construcție în decembrie 2022

Șase autostrăzi vor fi finanțate prin Programul Operaţional pentru Transport

 

 

Adaugati comentariu