Falimentul City Insurance. FGA a plătit aproape 590 milioane de lei

Fondul de Garantare a (FGA) a avizat, până la data de 14 decembrie 2022, un număr de 62.100 cereri de plată, în cadrul Comisiei Speciale, plățile efectuate pentru creditorii de asigurare ai City Insurance ajungând astfel la un total de aproximativ 588,9 milioane lei.
FGA

Potrivit FGA, cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

Stadiul de soluționare al cererilor de plată poate fi urmarit pe site-ul Fondului, respectiv: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou

Stadiul alocării cererilor de plată la analiza poate fi urmărit online, pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/comunicate-2

FGA analizează cererile de plată în ordinea înregistrării acestora la Fond, pe următoarele categorii:

  • cereri de plată formulate în temeiul dosarelor de daună aferente daunelor materiale, deschise de FGA sau City;
  • cereri de restituire prime;
  • cereri de plată formulate pentru vătămări corporale sau decese;
  • cereri de plată formulate în temeiul unor sentințe judecătorești definitive.

FGA menționează faptul că fluxurile de instrumentare sunt diferite pentru fiecare dintre aceste categorii, luând în considerare prevederile legale aferente.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asiguratorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

Polițele emise de compania City Insurance, cu exceptia asigurărilor de garanții, au încetat de drept pe 11 mai 2022. Polițele de garanții emise au încetat de drept la data de 11 iulie 2022.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Două dintre secţiunile Autostrăzii Unirii A8 intră în licitație pentru construcție în decembrie 2022

Șase autostrăzi vor fi finanțate prin Programul Operaţional pentru Transport

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu