Terasele vor fi deschise pe 1 iunie. Sezonul estival, pe 15 iunie

Terasele se vor deschide pe data de 1 iunie, iar sezonul estival românesc pe 15 iunie, în cazul în care nu vor exista creşteri masive în ceea ce priveşte numărul de teste pozitive, a anunţat preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.
terasele

“Trebuie să spun că prim-ministrul are o atitudine prietenoasă faţă de turism şi sper să se poată concretiza ceea ce îşi propune. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie, pentru terasele deschise şi 15 iunie, pentru sezonul estival, în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă”, a afirmat Daniel Mischie.

În altă ordine de idei, reprezentanţii HORA consideră că purtarea măştii în restaurant nu este o măsură aplicabilă.

Totodată, aceştia speră că deschiderea restaurantelor, la interior, va avea loc pe 15 iunie, astfel încât să se poată spune că „din 15 iunie tot turismul e deschis”.

HORA – Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional. Organizaţia numără peste 100 de membri.

Industria ospitalităţii este una dintre industriile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care, potrivit HORA, 25% dintre şomerii de astăzi erau bucătari, chelneri şi ospătari.

 

CITEŞTE ŞI:

Italia şi Grecia îşi redeschid obiectivele istorice, arheologice şi religioase

Mercedes-Benz E60 AMG – 200.000 de euro pentru un exemplar cu 2.300 km la bord!

Amenzile pentru nerespectarea stării de alertă. Sancţiunea maximă – 15.000 lei

 

Adaugati comentariu