Taxa pentru permisele auto poate fi plătită și online, prin ghiseul.ro

Românii  pot plăti online, prin ghiseul.ro, taxele pentru serviciile destinate eliberării şi schimbării permiselor auto și a pașapoartelor, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern.
permisele auto

Conform şefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, români care vor accesa serviciile pentru eliberarea, schimbarea paşapoartelor sau a permiselor auto vor putea plăti taxele aferente în sistem online prin sistemul naţional electronic de plată, ghiseul.ro.

Autoritatea pentru Digitalizarea României a transmis că, astfel, prin ghişeul virtual se vor putea realiza toate tipurile de plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi toate tipurile de plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

“Guvernul României face încă un pas important în direcţia digitalizării sectorului public. Această Hotărâre contribuie la îmbunătăţirea interacţiunii fiecărui cetăţean cu statul şi facilitează accesul la plata tuturor serviciilor comunitare de interes public. Prin această modificare legislativă, ghiseul.ro devine un instrument şi mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare, precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăţi aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea paşapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăţi online ghiseul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetăţeni”, a explicat Octavian Oprea, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Începând din data de 17 iunie 2020, permisele  auto sunt eliberate la un tarif de 89 de lei, față de 68 de lei până atunci.

Românii care vor să le fie eliberate sau reînnoite permisele auto mai pot achita taxele pentru acestea prin Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a pornit propriul sistem inovativ de generare a energiei

Riscul principal în timpul condusului pe timp de vară. INFOGRAFIC

Isaccea – Orlvoka, noul punct de trecere a frontierei cu bacul între România şi Ucraina

 

 

Adaugati comentariu