Tata Nexon EV – cel mai ieftin SUV electric!

Indienii de la Tata vor lansa în câteva luni cel mai ieftin SUV electric de pe piață – Tata Nexon EV. Gama de prețuri pe care o țintește Tata pornește de la 19.304 euro!
Tata Nexon EV - Ziptron

 Viitorul SUV va folosi noua platformă Ziptron, dezvoltată de Tata și dedicată exclusive propulsiei electrice. Platforma promite ”sistem de propulsie de înaltă tensiune, autonomie ridicată, încărcare rapidă, baterie garantată 8 ani și atingerea standardelor de rezistență la apă IP67”.

Tata Nexon EV - Ziptron

Primul model care va folosi noua platform este Tata Nexon EV, care va apărea pe piață la începutul anului 2020, probabil între ianuarie și martie. Acesta va fi capabil să ruleze 300 km cu o singură încărcare, va avea 8 ani garanție atât pentru baterie cât și pentru motor și va avea un preț-țintă de pornire de aproximativ 20.000 euro (pe piața din India).

”Nexon EV va fi un SUV aspirational pentru clienții care își doresc o experiență de conducere captivantă și pun preț de conectare. Acest EV țintește o autonomie de aproximativ 300 km, anulând practic anxietatea clienților”, spune Tata în comunicatul de presă.

 

În filmul cu aromă de Bollywood postat de indieni, versiunea de pre-producție pare a fi un SUV mic, capabil să ”ia în piept” multe dintre căile de rulare din India. Nu a fost anunțată o viitoare disponibilitate pe piața din Europa, dar așteptăm detalii cu ocazia lansării oficiale.

via tata.com

Adaugati comentariu