Alertă de vreme rea. A nins pe Transfăgărăşan şi Transalpina

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o informare generală de vreme rea, deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice, în vigoare "până la data de 8 octombrie 2019, ora 10.00, iar şoferii sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum, să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
polei

Deja pe DN 7C – Transfăgărăşan se circulă cu anvelope de iarnă, din cauză că şoseaua este este acoperită cu zăpadă, iar la Bâlea Lac, la altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri.

Traficul este deschis pe acest drum naţional, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Şoferii pot circula până la 1 noiembrie, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, după care, accesul se va face doar cu telecabina între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. În prezent, accesul se poate face şi cu telecabina, când condiţiile meteo sunt bune, până la Bâlea Lac.

Vreme rea a fost şi pe Transalpina, unde drumarii au intervenit în sprijinul mai multor turişti care au rămas blocaţi cu autoturismele în zona Rânca – Obârşia Lotrului din cauza gheţii sau cărora le-a fost teamă să mai coboare din zonă după lăsarea întunericului, dat fiind faptul că acest sector de drum este închis pe timpul nopţii.

 

CITEŞTE ŞI:

Restricţii de circulaţie pe Valea Oltului

Test Toyota Rav4 2.5 Hybrid VVT-iE 4×4 Luxury

Test VW T-Cross 1.0 TSI 95 CP

 

Adaugati comentariu