Advertisement

turismul de vară
Home Administrare flote Juridic Ţările europene încearcă să-şi deschidă turismul de vară

Ţările europene încearcă să-şi deschidă turismul de vară

Pe măsură ce încep să-şi redeschidă frontierele către ţările vecine, multe dintre statele europene se gândesc la turismul de vară, în speranţa că-şi vor recupera pierderile suferite deja de acest sector. 

Iată ce pregătesc unele ţări pentru turismul de vară:

Germania

Ministerul de Interne a declarat miercuri că unele puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Austria, Elveţia şi Franţa vor începe să se deschidă începând de sâmbătă, în condiţii strict controlate. Deschiderea completă a frontierelor pentru cetăţenii din UE este stabilită pentru data de 15 iunie.
În Germania sunt încă interzise călătoriile în afara UE, cel puţin până în iunie.

Austria

Viena a anunţat, de asemenea, ziua de 15 iunie ca dată oficială pentru redeschiderea graniţelor cu statele din UE, dar două puncte de trecere a frontierei cu Ungaria au fost deschise de miercuri, din cauza dificultăţilor cu care se confruntă persoanele care locuiesc de o parte şi de alta a graniţei. Austria va deschide la sfârşitul săptămânii frontierele pentru o parte a traficului provenit din Germania, în condiţiile în care turismul din Alpii austrieci se bazează foarte mult pe vizitatorii germani. De altfel, grupurile mari care s-au întors din staţiunile de schi austriece au fost cauza primei răspândiri a epidemiei Covid-19 în Germania. Pentru turismul de vară, Viena se aşteaptă să încheie în curând acorduri similare cu Elveţia şi cu celelalte state vecine.
Cu toate acestea, autorităţile austriece au declarat că vor fi făcute controale aleatorii la intrarea străinilor, dar vor fi mult mai puţine decât în prezent.
Pe 29 mai, hotelurilor şi unităţilor de cazare din Austria se vor putea redeschide.

Franţa

Franţa a încheiat un acord cu Marea Britanie pentru a permite trecerea frontierelor fără carantinarea obligatorie de 14 zile, o măsură economică esenţială datorită fluxului ridicat de vehicule de marfă dintre cele două ţări. În plus, sosirile în Franţa din zona de frontieră Schengen, care include şi Elveţia, vor fi scutite de carantină.
Ţara îşi va păstra în continuare cea mai mare parte a graniţelor închise până la 15 iunie.
Pentru turismul de vară, în Franţa, unele plaje au fost deschise pentru prima dată în ultimele două luni, ca urmare a scăderii numărului zilnic de decese.

Italia

În timp ce ţara considerată focarul Europei nu a decis, practic, niciodată să-şi închidă graniţele, măsurile extreme puse în aplicare pe aeroporturi pentru a opri răspândirea virusului şi închiderea graniţelor de către vecinii săi au redus în mare parte călătoriile internaţionale.
Turismul este un element major al economiei italiene, fiind, în condiţii normale, a cincea cea mai vizitată ţară din lume. Turismul reprezintă 10% din PIB şi asigură aproape 5% din numărul de locuri de muncă.

Spania

De asemenea cu o economie bazată puternic pe turism, Spania şi-a redeschis graniţele, dar a impus carantinarea obligatorie timp de 14 zile tuturor celor care intră în ţară. Noua regulă va intra în vigoare vineri şi va fi aplicată pe durata stării de urgenţă, care va expira pe 24 mai, dar se preconizează că va fi extinsă.

Portugalia

O altă destinaţie turistică de top, Portugalia ia în calcul deschiderea graniţelor la jumătatea lunii iunie. Cu toate acestea, există încă îngrijorare cu privire la modul în care se poate verifica atât starea de sănătate a turiştilor străini, cât şi respectarea condiţiilor de distanţare socială pe plaje.
O anulare completă a sezonului turistic în acest an ar putea provoca contractarea economiei portugheze cu până la 6%.

Norvegia

Deşi nu este un stat membru al UE, Norvegia face parte din Spaţiului Economic European şi a adoptat, în tandem cu Europa, multe dintre măsurile luate de blocul comunitar.
Începând de miercuri, cetăţenii din ţările UE (inclusiv Marea Britanie), precum şi din Islanda şi Liechtenstein vor avea voie să intre în Norvegia pentru a munci sau dacă au membri ai familiei care locuiesc în ţară. Decizia adoptată de Oslo este mai puţin legată de turism şi mai mult concentrată pe a permite lucrătorilor sezonieri să intre în Norvegia.

Polonia

Pe măsură ce alte ţări îşi relaxează controalele la frontieră, Varşovia a anunţat că măsurile sale stricte vor rămâne în vigoare până pe 12 iunie. Cu toate acestea, diplomaţii, străinii cu reşedinţa în Polonia şi şoferii profesionişti de camioane vor putea trece prin anumite puncte de control începând de miercuri.
La fel ca multe state membre ale UE, Polonia nu a dat nicio semnal despre momentul în care vor putea fi reluate călătoriile din afara Europei.

Croaţia

Ministrul croat al Sănătăţii, Gari Cappelli, a anunţat că turiştii din Slovenia vor avea voie să treacă graniţa în următoarele zile, „pentru că situaţiile noastre epidemiologice sunt similare”.
Guvernul croat a negociat un acord cu Ljubljana, prin care turiştii sloveni vor fi scutiţi de carantina obligatorie de 14 zile. Cappelli a precizat că se aşteaptă ca în curând să se ajungă la acorduri similare şi cu alte state din UE.
Turiştilor germani, care îşi petrec concediile în insulele croate din Marea Adriatică, li se va permite să intre în ţară cel mai târziu începând cu 15 iunie, a mai spus Cappelli.

Grecia

Grecia a înregistrat una dintre cele mai scăzute rate de contaminare şi decese din Europa, ca urmare a unor măsuri de izolare timpurii şi extrem de stricte – în unele cazuri, rezidenţilor nu li s-a permis nici măcar să meargă pentru cumpărături alimentare, fiind obligaţi să apeleze la serviciile de livrări la domiciliu. Cu toate acestea, guvernul este încă precaut să-şi deschidă graniţele, pentru a menţine rata contaminărilor şi a deceselor la acelaşi nivel scăzut.
Grecia intenţionează să deschidă pentru turism, în săptămânile următoare, şase puncte la frontiera nordică şi a solicitat Comisiei Europene să elaboreze îndrumări oficiale pentru întregul bloc cu privire la modul de gestionare a turismului de vară. Turiştilor li se va solicita, la intrarea în ţară, prezentarea unui test de coronavirus pe care l-au făcut înainte de plecarea din ţara de origine, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Economiei, Răzvan Pîrjol. Acesta a precizat că noua procedură i-a fost transmisă miercuri în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia şi a subliniat că detaliile procesului nu au fost finalizate.

 

CITEŞTE ŞI:

Afacerile din comertul auto-moto, in scadere cu 3,1% in primul trimestru din 2020

Uzina din Fremont a primit OK pentru redeschidere. Victorie Tesla!

Legea privind starea de alertă a fost adoptată. Intrarea în vigoare, discutabilă

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Chatbotul RAReş
Juridic

RAR a lansat Chatbotul RAReş, pentru ca publicul să acceseze mai uşor informaţii tehnice

Registrul Auto Român (RAR) a lansat Chatbotul RAReş, pentru ca publicul să...

rar
Juridic

Staţiile ITP, atelierele TLV şi serviciul programări al RAR nu vor funcţiona în perioada 5-6 octombrie 2024

Stațiile ITP, atelierele TLV precum si serviciul programări activități la RAR nu...

CO2
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană refuză amânarea cu doi ani a țintelor de CO2 pentru vehicule

După cum era de așteptat, Comisia Europeană a refuzat solicitarea (neoficială) a...

concediere colectivă
Juridic

Obligația de informare și consultare în contextul concedierilor colective

Într-un peisaj legislativ în continuă evoluție, înțelegerea corectă a procesului de concediere...