Advertisement

Porsche
Home Piaţa auto Industrie auto Sustenabilitate. Porsche și Michelin, cu ochii spre oameni

Sustenabilitate. Porsche și Michelin, cu ochii spre oameni

Porsche și Michelin s-au angajat să extragă durabil cauciucul natural. Iar între măsuri se numără și proiectul CASCADE. Sau Committed Actions for Smallholders Capacity Development. Prin intermediul acestuia companiile se angajează să fie transparente. Și să ofere condiții mai bune de lucru în extragerea materiilor prime.

Porsche și Michelin vor sprijini micii fermieri din Sumatra din Indonezia în extragerea cauciucului. Și se vor implica în educația și formarea cu privire la practicile de cultivare, biodiversitatea și siguranța muncii. Cu scopul de a realiza îmbunătățiri pe termen lung în condițiile de viață și situațiile economice ale micilor fermieri.

CASCADE este unul dintre primele proiecte de sprijin din lume care începe la cel mai scăzut nivel al lanțului de aprovizionare cu cauciuc natural. Schema va include 1.000 de mici fermieri instruiți de parteneri locali. Cu scopul de a face metodele de extracție mai compatibile și mai eficiente din punct de vedere al mediului. Acest lucru aduce o contribuție considerabilă la îmbunătățirea durabilă a condițiilor de viață ale micilor fermieri și ale familiilor acestora. Porsche și Michelin investesc în jur de un milion de euro în proiect, care se va derula inițial până în 2024.

”Pentru Porsche, responsabilitatea începe mult de la porțile fabricii. Adoptăm o abordare holistică a durabilității. Lanțul nostru de aprovizionare și extracția materiilor prime sunt factori importanți aici „, spune Barbara Frenkel, membru al Comitetului executiv pentru achiziții la Porsche AG. „Ne asumăm responsabilitatea pentru impactul nostru asupra regiunilor de extracție a cauciucului din Indonezia. Vrem să îmbunătățim viața oamenilor prin proiecte desfășurate în regiune. Micii fermieri formează inima unui lanț de aprovizionare durabil pentru cauciuc natural. De aceea, îi sprijinim pentru a atinge un nivel de trai decent, respectând în același timp bunele practici de mediu și sociale. ”

„CASCADE este un exemplu al angajamentului Michelin față de un lanț de aprovizionare durabil cu cauciuc natural. Unul care protejează mediul și îmbunătățește mijloacele de trai. Suntem bucuroși să lucrăm cu Porsche la acest proiect ambițios. De aproape 20 de ani, ne-am bucurat de un parteneriat strâns în domeniul anvelopelor, pe care acum îl extindem și în domeniul durabilității ”, spune și Hélène Paul, vicepreședinte senior, director achiziții la Michelin.

Indonezia, o regiune de top în producția de cauciuc

Indonezia este una dintre cele mai importante regiuni de producție a cauciucului din lume. Regiunea de extracție a cauciucului din provincia Jambi este foarte rurală. Porsche și Michelin au identificat riscurile pentru sustenabilitatea lanțului de aprovizionare în extracția cauciucului folosind o aplicație special dezvoltată în acest scop și purtând discuții cu participanții de pe piață din regiune.

Cauciucul este utilizat în numeroase produse industriale ca materie primă. În calitate de producător auto, Porsche contribuie, de asemenea, la consumul global de cauciuc prin utilizarea cauciucului în anvelope, precum și într-o gamă largă de piese de vehicule.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2021)

 

CITEȘTE ȘI:

Best Global Brands 2021. Cele mai puternice mărci auto

Traficul va fi deviat pe Centura Capitalei, în zona lucrărilor la Pasajul Olteniței – Popești Leordeni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...