Traficul va fi deviat pe Centura Capitalei, în zona lucrărilor la Pasajul Olteniței – Popești Leordeni

Începând de sâmbătă, 4 decembrie, traficul rutier va fi deviat pe Centura Capitalei, în zona lucrărilor la Pasajul Olteniței - Popești Leordeni, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Pasajul Olteniței

”Cei care doresc să tranziteze Centura Bucureștiului și DN4, începând de sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 10.00, trebuie să circule cu atenție sporită, din cauză că traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, să urmărească și să respecte cu atenție semnalizarea rutieră din zona lucrărilor”, a precizat oficialul.

Acesta a explicat că restricțiile de trafic sunt necesare în contextul în care au început să sosească pe șantier elementele tăblierului metalic, care vor fi asamblate la sol, pe zona centrală a pasjului.

Joi a fost turnată ultima culee necesară pasajului, cea a rampei de urcare-coborâre dinspre București.

”Până acum, au fost montate grinzile de beton pe 5 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni și coborâre spre Glina. Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea și turnarea riglelor peste pilele deja executate. Continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre București. De asemenea, continuă devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a mai arătat Ionel Scrioșteanu.

Restricțiile vor fi instituite pentru perioada 02.12.2021 – 01.12.2022.

Lucrările la Pasajul Olteniței au început în august 2020. Contractul, în valoare de 169,5 milioane de lei (fără TVA), a fost câștigat de firma Itinera SPA și presupune realizarea unui nod rutier, inclusiv construcția unui sens giratoriu suspendat. Pe lângă pasaj, constructorul italian va lărgi și Centura Capitalei la patru benzi pe o lungime de 4 kilometri.

 

Sursa foto: Ionel Scrioșteanu Facebook

 

CITEȘTE ȘI:

Fiscalizarea veniturilor din activități în platforme online. Cum, când, cu cât?

Anvelopele all-season alimentează creșterea Nokian Tyres în Europa Centrală

 

 

 

Adaugati comentariu