Nokian Tyres
Home Administrare flote Anvelope Anvelopele all-season alimentează creșterea Nokian Tyres în Europa Centrală

Anvelopele all-season alimentează creșterea Nokian Tyres în Europa Centrală

În cadrul evenimentului Capital Markets Day din luna septembrie, Nokian Tyres și-a confirmat obiectivul pe termen mediu (3-5 ani) de a explora oportunitățile de pe piața din Europa Centrală și de a crește cifra de afaceri cu 50%. Acest procent reprezintă un avans al vânzărilor anuale de la aproximativ șase la nouă milioane de anvelope.

„Echipa noastră a avut rezultate excelente, în ciuda împrejurărilor neobișnuite cauzate de Covid-19, iar cota de piață a crescut semnificativ. Suntem cu siguranță pe drumul cel bun către atingerea obiectivului general de creștere cu 50%.”, precizează Bahri Kurter, EVP, Europa Centrală.

În industria anvelopelor, schimbările sunt determinate de două mari tendințe de consum: confort și sustenabilitate. În realitate, aceasta înseamnă o cerere crescută de anvelope all-season, jante cu dimensiuni mai mari, dezvoltarea afacerilor cu flote, vehiculele electrice care devin noua realitate și impactul tot mai mare al online-ului.

„Ne diversificăm portofoliul de produse cu mai multe oferte relevante pentru piață. Vom explora în continuare oportunitățile oferite de anvelopele de vară cu ajutorul noului nostru centru de testare din Spania. Dorim să devenim din ce în ce mai prezenți pe cea mai mare piață de anvelope din Germania și să continuăm să ne extindem acolo unde cotele noastre de piață sunt mai mici, cum ar fi Italia, Franța și Spania”, adaugă Bahri Kurter.

În Europa, până la 80% dintre anvelope sunt căutate online, iar 10-40% sunt achiziționate online. Nokian Tyres își va dezvolta în continuare activitatea pe mai multe canale, dincolo de comerțul en-gros, retail și online, și se va lansa în afacerea cu flote aflată în plină expansiune. De asemenea, compania își fluidizează organizarea lanțului de aprovizionare, care a fost mutat la Praga împreună cu serviciul pentru clienți.

Cu scopul de a susține creșterea în Europa Centrală, compania investește o cotă mai mare în marketing pentru a consolida notorietatea brandului și activarea consumatorilor. La nivel european, a fost introdusă și o nouă echipă de directori de vânzări. Toate aceste schimbări au contribuit la creșterea cotei de piață cu până la 3% în Europa Centrală.

„Am avut o creștere puternică pe segmentul all-season, dar nu în detrimentul anvelopelor de iarnă, care sunt în continuare punctul nostru forte. Faptul că ne-am axat pe dimensiuni mari ale jantei a avut un mare succes, deoarece am câștigat cotă de piață și am crescut mai repede decât piața. Ne dorim să mergem mai departe cu această abordare”, spune Bahri Kurter.

Vor fi intensificate marketingul digital și retailul fizic, prin intermediul rețelei de retail NAD, al cărei concept va fi extins. NAD sunt dealeri autorizați Nokian în Europa și generează până la 27% din afacerile companiei în Europa Centrală. În prezent, Nokian Tyres dezvoltă următoarea etapă în conceptul NAD.

 

CITEȘTE ȘI:

Carlos Tavares, Stellantis: Producția de vehiculele electrice crește cu 50% costurile constructorilor auto

Industrie auto. Electrificarea înseamnă și reconversie

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

anvelopă
Anvelope

Ce se întâmplă cu o anvelopă de iarnă dacă mergi vara cu ea?

Atâta vreme cât nu este interzisă circulația pe timp de vară cu...

Întreținerea vehiculelor electrice
AnvelopeService

Întreținerea vehiculelor electrice. Costuri reduse, dar și noi provocări

La prima vedere, întreținerea vehiculelor electrice este mai ieftină decât cea a...

anvelopă de iarnă
Anvelope

Ce se întâmplă cu o anvelopă de iarnă dacă mergi vara cu ea?

Atâta vreme cât nu este interzisă circulația pe timp de vară cu...

anvelope
Anvelope

Mașinile electrice pun o presiune suplimentară pe anvelope comparativ cu modelele similare termice

Există o serie de dovezi empirice care arată că mașinile electrice sunt...