Licitație reluată pentru construcția Podului peste Siret de la Cosmești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o nouă licitație pentru proiectarea și construcția Podului peste Siret de la Cosmești. Contractul inițial a fost câștigat, în luna martie, de Asocierea Operes - Cosedil, însă companiile au renunțat la lucrare din cauza exploziei prețurilor la materiale.
Podului peste Siret

Ca atare, CNAIR organizează o nouă licitație, valoarea contractului fiind de 184,75 milioane de lei, în creștere față de cea anterioară, de 112,99 milioane de lei.

Pentru contractul ,,Podul nou de la Cosmești, peste Siret, pe DN 24 km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de cca. 5,6 km)”, în criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 75%, experiența specialiștilor, de 10%, iar perioada de garanție suplimentară celei minim acceptate, de 15%.

Durata contractului este de minim 84 luni din care 5 luni perioada de proiectare și 19 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de minim 60 de luni și maxim 120 de luni, în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată.

Potrivit CNAIR, finanțarea construcției Podului peste Siret este asigurată din fonduri europene nerambursabile în cadrul proiectului ”Modernizarea a șase poduri pe rețeaua de drumuri naționale”.

Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 10 ianuarie 2022.

În cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații ale podului existent în vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță în timpul execuției podului nou. După darea în circulație a podului nou, partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

 

CITEȘTE ȘI:

Sustenabilitate. Porsche și Michelin, cu ochii spre oameni

Best Global Brands 2021. Cele mai puternice mărci auto

 

Adaugati comentariu