Străzile din staţiunea Neptun-Olimp, reabilitate cu fonduri europene

Primăria din Mangalia a început modernizarea străzilor şi zonelor pietonale din staţiunea Neptun-Olimp, în cadrul unui proiect în valoare de 23 de milioane de lei, cu finanţare europeană. Se estimează că lucrările vor fi încheiate anul viitor.Neptun

Potrivit municipalităţii, documentaţia proiectului a fost întocmită şi depusă la instituţiile de resort încă din 2017, iar de atunci au fost parcurse toate etapele de analiză şi evaluare, specifice proiectelor cu fonduri UE nerambursabile.

“Am îndeplinit toate procedurile legale, iar la începutul acestui an am intrat cu lucrările în teren. Am întâmpinat dificultăţi la refacerea fundaţiei drumurilor, întrucât, de-a lungul anilor, au fost trase multe cabluri şi conducte fără autorizaţie. Am amenajat canalizaţia subterană pentru iluminatul stradal şi toate celelalte cabluri, iar apoi am delimitat trotuarele pentru a demara lucrările de asfaltare”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Acesta a mai arătat că, în următoarele două săptămâni, va fi turnat primul strat de covor asfaltic pe toate străzile supuse reabilitării pentru a nu afecta buna desfăşurare a traficului rutier şi pietonal, în timpul sezonului estival.

“S-au asfaltat deja, străzile Gării, Aleea Steaguri, Şcolii şi Plopilor (parţial). Urmează să se toarne asfalt şi pe celelalte artere incluse în proiect. Totodată, continuă lucrările la trotuare, pista de biciclişti, iluminatul stradal şi zonele verzi”, a precizat Cristian Radu.

Proiectul de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp are o valoare de aproximativ 23 milioane de lei, urmând să se finalizeze în toamna anului 2021, conform documentaţiei tehnice.

Primăria Mangalia derulează şi alte două proiecte ce vizează modernizarea staţiunii Saturn şi a falezei Mangalia-Saturn.

“Până acum, am atras peste 50 de milioane de euro, bani europeni, iar în această toamnă vom demara alte proiecte cu finanţare UE, nerambursabilă, în prezent fiind în curs de desfăşurarea cele mai ample lucrări de infrastructură, din ultimii 30 de ani, în sudul judeţului Constanţa”, a conchis primarul din Mangalia.

 

CITEȘTE ȘI:

Românii pot compara și preţurile măştilor, mănuşilor sau dezinfectanţilor

Guvernul ridică restricțiile și pentru accesul pe plaje neamenajate cu șezlonguri

Peste 75% dintre vehicule au o vechime mai mare de 10 ani

 

Adaugati comentariu