Guvernul ridică restricțiile și pentru accesul pe plaje neamenajate cu șezlonguri

Guvernul a modificat joi Hotărârea de Guvern 394/2020, pentru a permite accesul pe plaje şi al persoanelor care nu folosesc şezlonguri.plaje

Potrivit șefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, decizia de ieri a Guvernului permite accesul și pe plajele care nu sunt amenajate cu şezlonguri.

”Popular spus, noua reglementare este destinată pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială precum cele impuse pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a precizat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Pe 29 mai, premierul Ludovic Orban anunţa că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plaje, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

„În Hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate – pe plajele amenajate, menţionez – accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul – n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a explicat la data respectivă Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 75% dintre vehicule au o vechime mai mare de 10 ani

Cum s-a stat acasă în perioada stării de urgenţă

Producătorul de piese auto Compa Sibiu menţine activitatea redusă și în luna iunie

Adaugati comentariu