Advertisement

Home Finanţare Leasing operaţional Stellantis va furniza până la 500.000 de mașini flotei de leasing a Ayvens

Stellantis va furniza până la 500.000 de mașini flotei de leasing a Ayvens

Brandul de mobilitate rezultat din fuzionarea ALD Automotive și Leaseplan, a încheiat un acord-cadru cu Stellantis pentru a cumpăra până la jumătate de milion de vehicule până în 2026. Acordul cu Ayvens include mai multe mărci Stellantis și mașini cu diferite versiuni de propulsie, inclusiv electrice.

Primele volume semnificative este de așteptat să fie livrate începând cu prima jumătate a anului 2024. Procesul va continua ulterior pe tot parcursul anului, potrivit comunicatului de presă al producătorului auto. Ayvens ar putea adăuga până la 500.000 de vehicule Stellantis la flota sa europeană de leasing până în 2026. Cantitățile specifice comenzilor și datele de livrare dincolo de volumul deja planificat pentru 2024 pot fi convenite în mod flexibil între cele două companii, ținând cont de cerințele și cererea flotei.

„Vehiculele Stellantis vor acoperi o gamă largă de mărci emblematice, clase de vehicule și tipuri de propulsoare. Scopul este acela de a sprijini tranziția treptată a bazei de clienți Ayvens către o mobilitate mai durabilă”, se arată în comunicatul comun. Partenerii lasă nespecificată ponderea vehiculelor electrice, dar pun accent pe mobilitatea durabilă. Astfel, ponderea acestora este probabil să crească odată cu comenzile individuale din acordul-cadru.

Stellantis oferă celor de la Ayvens acces la modele de la întreaga gamă europeană a grupului

Oficial, Ayvens va avea acces la modele de la mărci precum Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot și Vauxhall. Cu alte cuvinte, practic întreaga gamă europeană de autoturisme a Grupului. De asemenea, comenzile vor acoperi toate clasele de vehicule, de la mașini de oraș la SUV-uri și camionete. Acestea din urmă vin și cu șapte și nouă locuri. În plus, aceste modele se adresează furnizorilor profesioniști de transport persoane. Și, nu în ultimul rând, se vând și în versiuni electrice.

Ayvens a fost creată în 2023 odată cu achiziția LeasePlan de către ALD Automotive, una dintre cele mai importante companii de management de flotă și mobilitate la nivel mondial. Ayvens este un furnizor de leasing de vehicule multimarcă și multicanal care vizează în primul rând clienții de afaceri și privați și IMM-urile.

A doua comandă semnificativă

Pentru Stellantis, aceasta este a doua comandă semnificativă în doar câteva săptămâni. Potrivit informațiilor din piață, la jumătatea lunii ianuarie, grupul a semnat un acord-cadru cu compania germană de închirieri auto Sixt. Acest lucru oferă Sixt acces la până la 250.000 de vehicule marca Stellantis, inclusiv vehicule electrice. Ca și în cazul acordului cu Ayvens, nu a fost menționată nicio acțiune electrică specifică pentru Sixt.

„Cu mărcile noastre renumite și electrificate, oferim un vehicul adaptat pentru fiecare nevoie, buget și stil de viață”, spune CEO-ul Stellantis Carlos Tavares. „Această colaborare dă putere atât clienților actuali, cât și potențiali ai mărcii Stellantis, să experimenteze cele mai recente inovații ale noastre. Și anume de la propulsie avansată, la conectivitate fără întreruperi și confort de neegalat.”

„Acest parteneriat comercial ne va permite să lucrăm îndeaproape cu Stellantis. Și ne va permite să asigurăm prețuri mai competitive pentru clienții noștri. El ilustrează perfect capacitatea noastră de a ne valorifica noua noastră scară și putere de cumpărare pentru a obține o valoare mai bună și sinergii pentru toți părțile interesate”, adaugă Tim Albertsen, CEO al Ayvens.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...