Advertisement

Home Administrare flote Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul testului anual efectuat pentru anvelopele de vară la cluburile auto ADAC (Germania), ÖAMTC (Austria) și TCS (Elveția).

Anvelopa premium lansată de Continental anul trecut s-a clasat pe primul loc în topul performanțelor pe suprafețe umede și uscate, depășind 15 competitori ce au concurat pe dimensiunea 215/55 R 17.

„La testul din acest an, anvelopele Continental PremiumContact 7 au definit standardul de referință atât pe drumurile cu carosabil uscat, cât și pe cele cu carosabil umed, asigurându-și astfel ratingul de top”, au scris experții. La testul de uzură, anvelopa a arătat un consum de carburant foarte bun și o abraziune redusă. În ceea ce privește ratingul general de mediu, aceasta se află în prima treime dintre anvelopele testate (www.adac.de/, 20 februarie 2024). Performanța de mediu reprezintă 30% din punctajul total acordat de cluburile auto.

Continental PremiumContact 7 este produsă și în România

Continental PremiumContact 7 este produsă și în fabrica din Timișoara. În cei aproape 25 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 300 milioane de anvelope.

Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope pentru automobile și vehicule utilitare ușoare. Acestea au dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței. Gama include anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

În ceea ce privește distanțele de frânare pe drumuri uscate, anvelopa PremiumContact 7 a obținut cea mai bună notă. Ea a înregistrat o frânare în doar 35 de metri de la o viteză de 100 km/h. Pe drumuri umede, mașina de test s-a oprit după 28 de metri de la 80 km/h. În același timp, ocupanții poziției următoarelor poziții au obținut un rezultat cu aproximativ doi metri și trei metri mai mult la distanța de frânare.

În cadrul testului de manevrabilitate pe uscat, anvelopa PremiumContact 7 a oferit o reacție bună la viraje și s-a comportat fiabil la schimbarile bruște de direcție. Potrivit ADAC, mașina a fost „sigură și ușor de manevrat pe carosabilul umed”.

În concluzie, ADAC și organizațiile sale afiliate din Austria și Elveția au testat 16 modele de anvelope ale unor mărci internaționale. Dimensiunea anvelopei 215/55 R 17 este potrivită pentru SUV-uri și vehicule de pasageri de dimensiuni medii.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

flote auto
Administrare flote

Dimensionarea corectă a unei flote auto în 5 pași simpli

Dimensionarea corectă a unei flote auto este un exercițiu strategic important care...

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, mai 2024

A apărut numărul 100 al revistei FLOTE AUTO, mai 2024, cu un...