Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu 13 aprilie

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, Guvernul stabilind însă anumite relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în timpul Sărbătorilor de Paşti şi al Ramazanului.noi parteneriate

Astfel, conform Hotărârii privind starea de alertă se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere.

De asemenea, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00 – 20:00.

Totodată, enoriaşii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Tot ca element de noutate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen trece la tehnologiile vehicle-to-grid

Franța comandă primele trenuri cu hidrogen. Contract de 190 mil. euro

Un pas înainte pentru reabilitarea Podului peste Braţul Borcea

 

Adaugati comentariu